I. Kanto viešojoje bibliotekoje – pokyčiai: Laukininkų padalinys laikinai uždarytas | Diena.lt

I. KANTO VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE – POKYČIAI: LAUKININKŲ PADALINYS LAIKINAI UŽDARYTAS

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Laukininkų padalinyje vyksta remonto darbai, kurie truks apie tris mėnesius. Bus atnaujintos bibliotekos knygų lentynos, pakeistos grindys, padažytos sienos ir atlikti kiti būtini darbai.

Kadangi Laukininkų padalinys laikinai neveikia, knygas patariama grąžinti į bet kurį arčiausiai esantį padalinį. Vienas tokių – Karlskronos padalinys, esantis Laukininkų g. 50.

Pasak I. Kanto bibliotekos direktorės Renatos Rudienės, remontas Laukininkų padalinyje buvo prieš daug metų, dėl to ir nutarta patalpas atnaujinti.

„Labai seniai remontas buvo darytas. Senos lentynos nekeistos, tad planuojame skaitykloje ir abonemente pakeisti knygų lentynas, padažyti sienas, pakeisti grindis. Gal gali užtrukti porą, tris mėnesius, gal ir vasarą vyks tas remontas. Stengsimės kuo greičiau tai padaryti“, – tikino R. Rudienė.

Anot jos, į Karlskronos padalinį iš Laukininkų padalinio jau perkelta nemažai įvairių knygų, ten vyks ir jų išdavimas.

„Jeigu remontas netrukdys, Laukininkų padalinio viena patalpų yra tvarkinga, ten yra kompiuteriai, tad, jeigu bus įmanoma, ir ten knygas išduosime, bet tai – laikui bėgant. Žiūrėsime, jeigu bus įmanoma, išdavinėsime knygas ir Laukininkų bibliotekoje, kad žmonėms būtų kuo mažiau nepatogumų“, – tikino R. Rudienė.

Neseniai tvarkymo darbai vyko ir Kalnupės padalinyje.

„Visi atnaujinimai priklauso nuo biudžetinių asignavimų, kiek galime sau leisti. Labai džiaugiamės, kad šiais metais buvo skirta atnaujinti Kalnupės bibliotekos apšvietimą, lubas, laiptus“, – teigė direktorė.

O kiek kainuos remonto darbai Laukininkų padalinyje, kol kas nežinia.

„Visada ieškome geriausio kainos varianto. Norime lentynas pakeisti šviesiomis, kad biblioteka prašviesėtų, būtų šviesesnis dizainas. Tad dabar labai sudėtinga pasakyti, gal vykstant darbams ar po jų pasakysime, kiek mums tai kainavo“, – kalbėjo R. Rudienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS