Neringos, Lazdijų, Šilutės merai ketina jungtis prie S. Skvernelio partijos | Diena.lt

NERINGOS, LAZDIJŲ, ŠILUTĖS MERAI KETINA JUNGTIS PRIE S. SKVERNELIO PARTIJOS

Neringos, Lazdijų ir Šilutės merai ketina stoti į ekspremjero Sauliaus Skvernelio buriamą naują partiją, BNS patvirtino politikai.

Socialdemokratus (LSDP) paliekantis Neringos vadovas Darius Jasaitis pas S. Skvernelį atsives ir dalį partijos skyriaus, tą patį padarys ir Lazdijų merė Ausma Miškinienė, šiuo metu vadovaujanti vietos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) skyriui.

Apie jungimąsi prie S. Skvernelio pranešė ir „tvarkiečių“ keltas Šilutės meras Vytautas Laurinaitis.

„Visiškas apsisprendimas buvo tik vakar, galvota ir nemiegota buvo labai daug naktų, bet matematinis dėjimas už-prieš buvo ne apie ateitį, o apie praeitį. Tai nulėmė šį apsisprendimą, kad reikia eiti su artesniais bendraminčiais, su kuriais greičiau randi bendrą kalbą, sprendimus“, – BNS sakė D. Jasaitis.

Anot politiko, su S. Skverneliu jam teko bendrauti šiam būnant vidaus reikalų ministru, premjeru, o įspūdį padarė „trumpos kalbos, labai greiti ir aiškūs, nekankinantys sprendimų priėmimai“.

Jungtis žada 50 Neringos socdemų

D. Jasaitis sako, kad iš LSDP Neringos skyriaus su juo pasitraukė per 50 narių, apie 15 jau pateikė parašus ir partijos steigimui, tuo metu socdemai lieka su beveik 20-čia politikų.

LSDP pirmininkės pirmasis pavaduotojas Mindaugas Sinkevičius BNS sakė, kad tiek jis, tiek partijos vadovė Vilija Blinkevičiūtė bandė atkalbėti D. Jasaitį nesitraukti, tačiau meras teigė jau apsisprendęs.

„Jis pristatė situaciją, kad tris mėnesius, pasak jo, jis neramiai miega, buvo apsvarstymų laikotarpyje, bet priėmė sprendimą, kurio niekas negalįs pakeisti, priėmė sprendimą su didesne skyriaus narių dalimi traukis iš mūsų politinės organizacijos. Ir tas pasitraukimas yra ne į niekur, o į Sauliaus Skvernelio buriamą politinę jėgą“, – BNS sakė M. Sinkevičius.

„Nedeginame tiltų, jaunas politikas. Galbūt dar keliai susikirs“, – pridūrė jis.

Pirmieji apie D. Jasaičio ir Neringos skyriaus perėjimą į kitą partiją paskelbė naujienų portalas „15min“.

Paklausta, ar žada stoti į S. Skvernelio partiją, Lazdijų merė A. Miškinienė BNS atsakė: „Sprendimas bus priimtas šiandien vakare, 18 val., vyksiančio LVŽS Lazdijų skyriaus susirinkimo metu“.

Gretas papildys per 60 Šilutės politikų

Šilutės rajono meras, partijai šiuo metu nepriklausantis V. Laurinaitis taip pat patvirtino, kad jis su bendražygiais eina į S. Skvernelio partiją.

„Tai nėra spontaniškas sprendimas, galvojome nuo pavasario, tai nėra naujiena. Mūsų visa frakcija – penki tarybos nariai ir aš, kaip meras, ir dauguma skyriaus, koks 60-70 narių, pereina į naujai kuriamą partiją“, – sakė politikas

Jį rinkimuose į merus 2019-aisiais delegavo „Tvarkos ir teisingumo“ partija. Pasak V. Laurinaičio, dalis besijungiančiųjų prie S. Skvernelio partijos yra „Laisvės ir teisingumo“ nariai, dalis – nepartiniai. 

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas BNS taip pat patvirtino, kad S. Skvernelis kvietė jį ir kurorto valdžioje dirbančius politinius bendražygius į partiją.

„Kalbam, bendraujam, bet sprendimų kol kas nepriimta. Nėra kur skubėti“, – sakė meras.

R. Karbauskis: tai yra išsigryninimas

Apie svarstymus palikti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą pranešus Lazdijų merei A. Miškinienei, šios partijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, jog tai yra išsigryninimas – tokiems politikams rūpi tik valdžia, o ne vertybės.

„Tai yra tiesiog išsigryninimas ir tą procesą labai ramiai priimam, nes tie žmonės, kurie dabar išeina, jeigu tokių bus, jie bet kuriuo atveju išeitų anksčiau ir vėliau, jeigu jie gautų pasiūlymą, kuris jiems, siekiant valdžios, būtų naudingesnis“, – BNS ketvirtadienį sakė „valstiečių“ lyderis.

„Kai manęs vienoj ar kitoj savivaldybėj, mūsų skyriuose paklausia, tai aš sakau – džiaukitės, kad dabar, pavyzdžiui, Onutė ar Marytė išeina, nes jeigu išeitų po tarybos rinkimų, pavyzdžiui, prarastume mandatą, jeigu jai pasiūlytų geresnį darbą ar kažką tokio. Tai kam mums tokie žmonės reikalingi?“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis teigė, kad Lazdijų rajono merė jį žadėjo apie sprendimą informuoti pirmą.

„Ji man buvo žadėjusi, kad jeigu ji apsispręs, mane pirmą informuos“, – teigė R. Karbauskis.

Jis taip pat sakė nežinantis, kad yra kitų partijos narių – merų, kurie ketintų ją palikti.

„Galiu pasakyt viena – jeigu pas mus bus išeinančių vienas kitas ar kažkiek ten, tai bus žmonės, kuriems valdžia yra tikslas, kurie nevienijami tų vertybių ir buvo pas mus ne dėl to, kad juos vienija vertybės, o valdžia (...) Mes puikiai suprantame, kad ta nauja partija, kuri steigiasi, nebus analogiška LVŽS savo vertybėmis“, – tvirtino R. Karbauskis.

S. Skvernelis: steigiamasis suvažiavimas – dar žiemą

Spalio viduryje LVŽS frakciją Seime palikę S. Skvernelis ir dar 12 parlamentarų pranešė steigiantys centro kairės partiją „Vardan Lietuvos“.

S. Skvernelis ketvirtadienį tvirtino, kad spalį paskelbus atvirą kvietimą į partiją, žmonės registruojasi ir internete, ir popieriniais parašais, vyksta skyrių formavimas, taip pat ir su ligšiol nedalyvavusiais politikoje žmonėmis. Anot jo, kalbamasi su ir žmonėmis, kurie „aktyviai dalyvauja politikoje“, tačiau nekonkretizavo, kas jie.

„Natūralu, kad dalis pokalbių vyksta su žmonėmis, kurie aktyviai dalyvauja politikoje. Su partijomis nesikalbame, nes partijos dar patys neturim, steigiam, tai su partijom kol kas nėra didelės prasmės kalbėtis“, – BNS sakė ekspremjeras.

Parlamentaras tvirtino, jog partijos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas planuojamas kitų metų pirmąjį ketvirtį.

„Kelios datos yra numatytos ir pagal situaciją žiūrėsim. Manau, kad bus žiemą, sausis-vasaris, greičiausiai kad taip“, – kalbėjo S. Skvernelis.

2016 metais nepartinis S. Skvernelis su „valstiečiais“ dalyvavo Seimo rinkimuose ir partijai juos laimėjus iki 2020 metų gruodžio ėjo premjero pareigas. Pernai į parlamentą jis taip pat kandidatavo su LVŽS.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

kotas

Visi iki vieno - į Melagių partiją. Partija - naš rulevoj. Uha, tovar išči !

jokios pagarbos tokiems

Išverstaskūriai. Ar galima tokiais pasitikėti ir tikėti? Abejoju. Manau, kad tokie dėl naudos sau išduos bet ką.

Vanda

Argi galima pasitikėti žmonėmis , bėgiojančiais iš partijos į partiją? Nerinkime tokių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS