Malūno parke žnektelėjo medis: ir vėl pasidarbavo bebrai? | Diena.lt

MALŪNO PARKE ŽNEKTELĖJO MEDIS: IR VĖL PASIDARBAVO BEBRAI?

Klaipėdiečiai stebisi didžiuliu, prie Malūno tvenkinio nuvirtusiu medžiu. Panašu, kad sveiką, suaugusį medį galėjo įveikti bebrai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, gavusi pranešimą apie nugriuvusį medį Malūno parke, išsiuntė rangovus į įvykio vietą.

„Nurodymas perduotas bendrovei „Klaipėdos želdiniai“. Nurodyta jį pašalinti. Tuo pat metu vizualiai bus įvertinta, dėl kokios priežasties nuvirto medis – bebrų, vėjo ar kitų priežasčių“, – tikino I. Kubilienė.

Malūno parke ne pirmą kartą medžiai nukenčia nuo bebrų.

Turimomis žiniomis, Malūno tvenkinyje gyvena dvi bebrų šeimos.

Šie gyvūnai jau buvo nugraužę naujus, ką tik pasodintus medžius.

„Siekdama išsaugoti Malūno tvenkinio puošmeną – gražius brandžius medžius, savivaldybė į pagalbą buvo pasitelkusi medžiotojus, kad šie sureguliuotų bebrų populiaciją ir apsaugotų medžius nuo pražūties. Tačiau paviešinta žinia apie tokį problemos sprendimo būdą susilaukė greitos nepatenkintų miesto visuomenininkų reakcijos, todėl pradėti bebrų populiacijos gausos reguliavimo darbai jau kitą dieną buvo nutraukti“, – pripažino I. Kubilienė.

Medžiotojai spėjo sugauti tik vieną bebrą, tam panaudojo selektyviuosius spąstus.

„Priimtas sprendimas Malūno parko medžius apsaugoti apjuosiant medžius tinklinėmis tvoromis. Iki šios dienos tokiu būdu nuo bebrų apsaugota 120 Malūno parko medžių. Turimomis žiniomis, Malūno tvenkinyje gyvena dvi bebrų šeimos“, – tikino I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Vika

Medis buvo pagraužtas, ir netgi ,,apibintuotas" tinkleliu ( tokiame fasuojamos bulvės parduotuvėje), koks proto bokštas taip sugalvojo...jokio supratimo ir/ar atsakomybės

" Madam Gricucujeva, alio?

Komentaras mano skirtas poniai vedėji Kubilienei: kada Jūs, ponia, pareikalausite atsakomybės iš Malūno parke nebedirbančios UAB "Keberiokš"? Kada bus išmontuotas ir iš parko išvežtas visas "Keberiokšt" šlamštas, likusi įranga? Susiekikite su mažuoju Gentvilu iš Aplinkos ministerijos, juk tai jis atvedė į parką vien netvarkos pridariusią šią bendrovę "Keberiokšt". Ir dar pastaba: nustokit dėl savo neveiklumo, po parką važinėjančių sunkianvorių mašinų kaltinti BEBRUS. Pradėkite dirbti ponia Kubilienę pagaliau atsakingai, nes tikrai "šniūrais' eisime pas merą dėl Jūsų neveiklumo, paniekos miesteičiams. . Tapote lūdnai pagarsėjusia"antra Šakaliene"..

Nezabitauskas

Mačiau ten medį (tvenkinio rytiniame krante), kažkada pradėtą graužti, bet nebaigtą. Kodėl bebrai neįveikė to medžio? Todėl, kad žmonės, pastebėję žaizdą, apsuko kamieno apačią metalo tinklu. Taigi, kad ši priemonė veiksminga, buvo žinoma, bet kodėl sprendimas ją naudoti priimtas tik dabar? Kai tiek gražių medžių jau sunaikino keturkojai ir dvikojai bebrai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS