Mažins leidžiamą greitį Danės gatvėje | Diena.lt

MAŽINS LEIDŽIAMĄ GREITĮ DANĖS GATVĖJE

Danės gatvės gyventojai prašė miesto valdžios uždrausti motociklų eismą. Gyventojai skundėsi pervargimu dėl nuolatinio triukšmo. Taip pat buvo prašoma ir sumažinti leistiną greitį šioje gatvėje.

Prašė draudimų ir kalnelių

Į Eismo saugumo komisiją raštu kreipėsi Danės g. 9 namo gyventojai.

Jie aiškino, kad ties 5, 7, 9 namais šioje gatvėje, prieš pėsčiųjų perėją prie miesto Rotušės, esą susidaro avarinės situacijos.

Šioje gatvėje yra nemažas transporto judėjimas nuo Pilies link Herkaus Manto gatvės.

Dalyje gatvės statomi automobiliai, todėl vairuotojai manevruoja atbulomis, norėdami išlipti, atidaro dureles, neįvertinę, ar atvažiuoja kiti automobiliai.

Gyventojai pažymėjo ir tai, kad čia yra įsikūrusi ortopedijos įrangos parduotuvė, todėl į ją užsuka žmonės su negalia.

Eismo saugumo komisijos buvo prašoma nuo Pilies iki Herkaus Manto gatvės uždrausti motociklų eismą.

Jei to nebūtų įmanoma padaryti, prašyta uždrausti motociklų eismą bent nakties metu.

Taip pat prašyta visų transporto priemonių greitį apriboti iki 30 km/val.

Buvo prašoma ir ties Danės g. 7, 9 namais, ir pėsčiųjų perėja prie miesto Rotušės įrengti greičio slopinimo kalnelius.

Ne policininkai turėtų gaudyti tuos, kurie garsiau važiuoja.

Sutiko su 40 km/val. ribojimu

Komisijai vadovaujantis Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas svarstė, kad šalyje motociklų eismas yra leidžiamas, šios transporto priemonės yra legalios.

„Vos tik uždrausime eismą vienoje gatvėje, tuojau bus ir kiti prašymai. Neseniai svarstėme prašymą uždrausti motociklų eismą Taikos prospektu. Tai ne tik Klaipėdos, bet ir kitų miestų problema. Ją reikėtų spręsti kompleksiškai. Kai atliekama techninė apžiūra, turėtų būti matuojamas transporto priemonės skleidžiamas triukšmas. Ne policininkai turėtų gaudyti tuos, kurie garsiau važiuoja“, – kalbėjo A. Kamarauskas.

Klaipėdos kelių policijos Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Jankauskas siūlė greitį mažinti iki 40 km/val.

„Toks greitis nustatytas Herkaus Manto gatvėje. Geriausiai būtų pėsčiųjų perėją padaryti iškilią, kartu greitis būtų mažinimas ir fiziškai“, – siūlė A. Jankauskas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus paaiškino, kad geriau būtų įrengti asfalto kalnelį.

„Su iškiliosiomis perėjomis turime reikalų – požeminiai šuliniai, paveldo dalykai, kiti klausimai. Užtektų kalnelių“, – pasiūlė R. Mockus.

Algirdas Kamarauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Rėžė argumentų prieš

Kastytis Macijauskas, Klaipėdos miesto savivaldybės vyriausiasis patarėjas, stebėjosi tokiais siūlymais.

„Tai visame mieste padarykime 40 km/val. greitį. Eismas iš viso nevyks. Neįmanoma Danės gatve greičiau važiuoti nei 40 km/val. greičiu. Šiandien ja važiavau, neįmanoma ten paspausti. O visoje Klaipėdoje nėra tokios perėjos, kad nebūtų laužoma mašina. Turi stabdyti iki 10 km/val. Ar tai toks mūsų tikslas – 10 km/val. greitis?“ – pasisakė K. Macijauskas.

Komisija pritarė siūlymui mažinti greitį. Sumažinus greitį iki 40 km/val. šioje gatvėje, turės būti įrengti specifikacijas atitinkantys kalneliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Klaipedetis

Reikia gerinti infrastuktura kad butu kur transparto priemonem prisiparkoti ir saugiai islipt o ne pinigus greit praplaut ar pigiau uzdraust ir zenkla pastatyt ir taip ta Kaipeda kaip senas chainikas vis lopijimas be pabaigos ir rezultau , o komentatoriaus ''zmogaus'' uzdraudima eismo lei savo balandinei uzdraudineja kaip meistras as nebevaziociau pas toki veikeja , nes privaziot neina ,, nes zudraustas eismas...

Žmogus

Senamiestyje išvis automobilių turi būti kuo mažiau. Danės gatvėje automobilių eismas turėtu būti uždraustas. Praleliai eina plati ir visada tuščia Naujojo Sodo gatvė, todėl eismo uždraudimas Danės gatvėje nepadarys jokios žalos.

dar vis diskusijos?

o koks skirtumas, koks tas leistinas greitis, kad arti 100 proc už vairo ar galutinai nutręšę narkomanės su sintetinėmis kūno dalimis, ar mirtinai girti kažkokie su pilvais pusantro metro į priekį, ai, dar pasitaiko su višgaidžių balsais, beje, tokiems labai svarbu atvairuoti iki tos gatvės, jiems ten elektroninių pinigų atbašliuoja. Už vegetavimą: valgai ir tuštiniesi, arba įkali dozę ir makaluojiesi kaip dvasnelė nei krypties, nei tikslo nežinodama, tiesa, tiesa, dar tokiems pusiau iš Čiukčijos, pusiau iš šimpanzių išveistiems padalina žmogaus dokumentus ir jie visi žino, kad Lietuvoje jiems duos ne tik grynųjų, bet dar ir pagirs, jog gražiai atrodo visa jų šeima: dukterį dulkinantis tikras jos biologinis tėvas, į prezidentus išrinkta mergaitė su vardu Gitanas, kartkartėmis intymiai pabendraujanti su 143 cm moteriškute su C dydžio krūtimis pavarde Zelenskis. Vietiniai gyventojai apmoka jų pramogas, suprantate, jiems sunku buvo per pandemiją tik per nuotolį kirkintis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS