Melnragėje – naujas greičio matuoklis | Diena.lt

MELNRAGĖJE – NAUJAS GREIČIO MATUOKLIS

Klaipėdos savivaldybė nupirko dar vieną išmanųjį greičio matuoklį. Naujasis įrenginys netrukus pažeidėjus fiksuos Melnragėje, Molo gatvėje.

Greičio matuoklis demaskuos ne tik pajūrio link skriejančius greičio mėgėjus. Jis fiksuos ir kitus duomenis: ar automobilis draustas civilinės atsakomybės draudimu, ar turi techninės apžiūros lapą.

"Jis viską darys. Savivaldybė gaudavo daug gyventojų skundų dėl naktimis ir vakarais triukšmą keliančių automobilių. Šis matuoklis už triukšmą nenubaus, bet fiksuos greitį, o tai jau labai gerai", – apie naująjį pirkinį kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Jis viską darys.

Pasak M.Poimanskio, greičio matuoklių nauda yra akivaizdi, eismo saugumo situacija miesto gatvėse gerėja.

"Pavyzdžiui, Medelyno gatvėje, kuria itin dažnai mėgsta laigyti klaipėdiečiai, matuoklis įspūdingų skaičių nebefiksuoja. Didžiausi greičiai – 120–130 km/val. Aišku, tai nėra gerai, bet prisiminkime tokius skaičius kaip 170 km/val. greitį, kuris užfiksuotas miesto gatvėmis skriejant motociklui. Kiti matuokliai gegužę taip pat fiksavo šiek tiek mažesnius greičio viršijimus, tačiau norėtųsi, jog jų nebūtų", – kalbėjo M.Poimanskis.

Marius Poimanskis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Molo gatvėje statomas greičio matuoklis bus ketvirtasis naujos kartos įrenginys uostamiestyje.

Šie matuokliai turi itin platų galimybių lauką – įrenginiai gali fiksuoti ir kitus pažeidimus, ne tik leistino greičio viršijimus. Matuokliai gali stebėti autobusų juostas, fiksuoti, ar transporto priemonė į sankryžą neįvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui.

Veikiausiai dėl tokių galimybių apsispręsta vasaros laikotarpiui tokį matuoklį įrengti pajūryje, kur jaunimas vakarais mėgsta leisti laiką gainiodami automobilius.

Tačiau tarp klaipėdiečių naujas pirkinys sukėlė apkalbų bangą. Vieni gyrė sprendimą statyti įrenginį Melnragėje, kiti juokėsi dėl greičio ribos, kuri šiuo metu šioje gatvėje siekia 30 km/val.

Uostamiesčio savivaldybė yra įsigijusi tris seno tipo matuoklius ir keturis naujus išmaniuosius įrenginius. Iki šiol mieste veikę išmanieji greičio matuokliai pažeidėjus fiksavo Tiltų ir Liepojos gatvėse.

Trečiasis įrengtas Mokyklos gatvėje, o ketvirtasis atsiras Melnragėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

taskasirviskas

Medelyno gatvėje, panaikinus radarą, dabar galės statyti trikojį, kad pasitikrintų greičio rekordus.

Būtent vasarą

reikalingi garso matuokliai, nesuprantama, kam motociklistai statosi triukšmingus duslintuvus ir drebina miestiečių langus? Išdurnėti galima vien sėdint ant jų. Už ramybės drumstimą turėtu būti labai didelės baudos.

Orakulas

Gyventojai skundesi dėl triukšmo, o ne dėl greičio. Čia grynai pasipinigauti savivaldybė nusprendė. Triukšmo ir toliau bus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS