Merą pribloškė pramanai dėl estakados statybos: tokia netiesa ir žeidžia, ir piktina | Diena.lt

MERĄ PRIBLOŠKĖ PRAMANAI DĖL ESTAKADOS STATYBOS: TOKIA NETIESA IR ŽEIDŽIA, IR PIKTINA

Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską papiktino viešumoje paskleista informacija, esą kelių tiesimui skirti milijonai gali būti dalijami dėl partinių ryšių.

Partinės bičiulystės nėra

Aistros kilo dėl Baltijos prospekto estakados statybos. TV3 televizijos reportažo rengėjai pateikė prielaidą, kad Klaipėda milijonų, kurių reikia estakados statybai, galėjo sulaukti dėl esą neskaidrių projektų atrankos kriterijų.

Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) finansavimo rezervo lėšos nuo šių metų skirstomos pagal naują Susisiekimo ministerijos parengtą modelį.

Ministerija įvardija, kad kriterijus labai aiškus – lėšos skiriamos 2021 m. nebaigtiems projektams.

Klaipėdos meras V.Grubliauskas socialiniame tinkle "Facebook" pasipiktino TV3 reportažo rengėjų neprofesionalumu, nes ten skamba prielaida, esą uostamiestis galėjo sulaukti milijonų estakados statybai dėl V.Grubliausko partinės priklausomybės Liberalų sąjūdžiui. Tačiau taip nėra.

"Iki šiol vertinau TV3 kaip vieną pačių profesionaliausių. Tačiau tokia viešai skleidžiama netiesa ir žeidžia, ir piktina. Pirmiausia – aš jau nuo 2018 metų nebesu Liberalų sąjūdžio narys", – rašė V.Grubliauskas.

Tokia viešai skleidžiama netiesa ir žeidžia, ir piktina.

 

Supainiojo pareigas

Merui užkliuvo ir tai, kad reportaže būta ir daugiau faktinių klaidų.

"Vladislav Kondratovič tikrai nėra Susisiekimo ministerijos viceministras, o lyginti Baltijos prospekto svarbą su kažkokios gatvelės svarba tiesiog mažų mažiausia nekorektiška", – pažymėjo V.Grubliauskas.

Baltijos prospekto rekonstrukcijos klausimas buvo keltas dešimtmečiais, būtinybę rekonstruoti pagrindinę įvažą ne tik į miestą, bet ir į uostą savivaldybės vadovai pristatinėjo daugybei valdžios atstovų.

Ši transporto jungtis būtina uosto funkcionavimui.

"Reikalauju, kad artimiausiu metu visa ši klaidinanti informacija būtų paneigta, o kolegą Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentą M.Sinkevičių ir LSA direktorę Romą Žakaitienę kviečiu apsilankyti Klaipėdoje, savo akimis pamatyti, kas tai yra Baltijos prospektas, ir panagrinėti dokumentus, liudijančius šio išskirtinės svarbos objekto svarbą bei reikšmę visai Lietuvai, Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui, o ne tik Klaipėdos miestui", – feisbuke rašė V.Grubliauskas.

Vytautas Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Kažkas nusišnekėjo"

Į Klaipėdą V.Grubliauskas M.Sinkevičių kvietė ne be reikalo. Jonavos meras pirmasis žarstėsi kritika dėl to, kad uostamiestis pateikė paraišką KPPP rezervo fondo lėšoms.

"Aš Baltijos prospektu važiavęs ne kartą ir pritariu, kad reikia jį sutvarkyti. Tą sakau nuoširdžiai. Tikiuosi, aplankysite kada ir Jonavos Lietavos gatvę ir taip pat įsitikinsite, kad reikia ją sutvarkyti. Juk mes lygūs ir kolegiški. Ar Klaipėda didesnė, todėl ir pirmesnė? Tada čia ne lygiateisiškumas, o ūkis. George Orwello ūkis, kurį kuria Susisiekimo ministerija", – į V.Grubliausko reakciją feisbuke replikavo M.Sinkevičius.

Jis pripažino, kad Jonava yra parašiusi raštą dėl Lietavos gatvės remontui reikalingų lėšų.

Dviejų merų mūšis feisbuke sulaukė ir reportažo autoriaus dėmesio, jis atsiprašė V.Grubliausko dėl faktinių netikslumų

Susisiekimo ministras Marius Skuodis taip pat paliko įrašą feisbuke. "Nežinau, koks čia žanras, bet nuo žinių tolokai", – rašė ministras.

Klaipėdos tarybos narė Judita Simonavičiūtė taip pat stebėjosi nepelnyta kritika miestui.

"Savivaldybė pradėjo statyti valstybinės reikšmės kelią į valstybinės reikšmės uostą. Ir tai prilyginta vietinės reikšmės gatvelei. Jau čia kažkas nusišnekėjo. Buvau teisi savo laiku norėdama šio objekto statybą atiduoti valstybei", – nuomonę išsakė J.Simonavičiūtė.

Baltijos prospekto estakada kainuos 31 mln. eurų. Estakada turėtų būti pastatyta 2023 m. pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Anonimas

... lėšų skirstymo įstatymas pakeistas nuo šių metų. Taigi tuom viskas pasakyta.

Arūnas

Keista: Plungės valdžia įstengė pastatyti tunelį po geležinkelio pervaža mieste, o Klaipėdai to "visiškai nereikia". Juokinga.

...

"merauja", gal ir teisingas pasakymas. Kaip tarp studentų, vieni studijuoja, o kiti studentauja, taip ir dūdorius,- ne dirba, o "merauja"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS