Metas pramogoms ant ledo: klaipėdiečiai džiaugėsi čiuožimo malonumais | Diena.lt

METAS PRAMOGOMS ANT LEDO: KLAIPĖDIEČIAI DŽIAUGĖSI ČIUOŽIMO MALONUMAIS

Nors savaitgalį pajūryje buvo šilčiau, žiema dar nepaleidžia vadžių. Klaipėdiečiai, nelaukdami malonių iš valdiškų įstaigų, suskubo patys pasiruošti pramogų vietas ir džiaugėsi čiuožimo malonumais.

Mumlaukio vardo nepraradęs ežerėlis šiaurinėje uostamiesčio pusėje šeštadienį buvo tapęs klaipėdiečių pramogų vieta. Šeimos iš mašinų bagažinių traukė kastuvus ir valė sniegą nuo ledo.

Vidurdienį ežeras tapo margas nuo mažesnių ir didesnių čiuožinėti skirtų vietų.

Mažomis grupelėmis, dažniausiai atskiromis šeimomis susibūrę žmonės jas išnaudojo žaisti ledo ritulį, kiti tiesiog pramogavo ant pačiūžų.

Slidinėtojai buvo prasimynę savo takus.

Pabodusį karantiną lengviau išgyventi aktyviai leidžiant laiką lauke. Daugelis pramogavusiųjų ant ledo laikėsi atstumo nuo kitų žmonių, leido laiką su savo šeimos nariais, visi dengė veidus kaukėmis.

Žvejams priekaištauti dėl bendravimo su svetimais žmonėmis būtų juokinga, jie visada laikosi atokiau vieni kitų.

Trauka: žvejai skubėjo mėgautis besibaigiančios žiemos malonumais. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Dangė ties Liepų gatvės tiltu buvo pilna poledinės žūklės mėgėjų. Nežinia, ar žuvys kibo, bet žvejams tai ne visada labai svarbu.

Tiesa, kai krante pasirodė policijos automobilis, keli vyrai paskubėjo susivynioti meškeres. Galima tik spėti, ar jie nebuvo įpareigoti saviizoliuotis.

Pajūryje žmonės tradiciškai vaikštinėjo nuo molo iki Girulių ir dar toliau.

Tokios pramogos klaipėdiečiams pavydintys kitų Lietuvos vietų gyventojai nepagalvoja, kad karantino metu uostamiesčio žmonėms jūra ne tik teikia džiaugsmą, bet ir atskiria nuo pasaulio į Vakarus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

as

Juokdarys žurnaliūga. be kaukių buvome su draugais ir visu būriu iš 5 skirtingų šeimų ir jokių atstumų nesilaikėme. nerašyk dezinformacijos.

Nuomonė

Be kaukiu!!! Nauseda, Simonyte, Armonaite, Bilitaite, begam baudas israsyti!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS