Taką Švyturio gatvėje suremontuos šiemet? | Diena.lt

TAKĄ ŠVYTURIO GATVĖJE SUREMONTUOS ŠIEMET?

Švyturio gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai pasipiktinę – per šiuos metus vis dar nepradėta tvarkyti pėstiesiems skirtų takų, tad gyventojai po lietaus turi bristi per purvyną arba eiti sutvarkyta gatve, kuria važiuoja automobiliai.

Neįgaliojo vežimėlyje sėdintis klaipėdietis iš dalies pasidžiaugė, kad gatvės gražiai sutvarkytos, tačiau vyrą ima pyktis dėl to, jog pėsčiųjų takui suremontuoti laiko ir pastangų nebuvo rasta.

„Ties Švyturio g. 10-uoju namu vyko kelio remontas. Mašinoms kelią padarė labai gražiai, vandens nutekėjimas – geras. O šaligatvio plytelėmis neiškloja jau septynis mėnesius. Aš esu be kojos, išvažiuoti vežimėliu negaliu. Kai tik pradeda lyti lietus, pėsčiųjų takas prisipildo vandens. Motinos su mažais vaikais irgi neturi kaip judėti, nes nėra to normalaus tako. Visi eina gatve. Neduok Dieve, kad kas nors atsitiktų“, – pasakojo vyriškis.

Ketvirtadienį dienos metu nuvykus pasižiūrėti į vietą, buvo matyti pastatytos, paruoštos taką kloti plytelės, tačiau aplink – nė vieno darbininko.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė pakomentavo, jog darbai nepradėti dėl to, kad yra numatytas tam tikras eiliškumas.

„Kiemų infrastruktūros gerinimo projektas J. Janonio g. 26, 28, Malūnininkų g. 2, Švyturio g. 8, 10, Smilties Pylimo g. 3, Sportininkų g. 5, 9 kiemuose vykdomas laikantis nustatyto statybos darbų eiliškumo – pirmiausiai įrengiama važiuojamoji kelio dalis ir automobilių stovėjimo vietos visoje teritorijoje, kitu etapu – šaligatviai ties gyvenamaisiais namais. Pirmiausiai stengiamasi užtikrinti ne tik gyventojų, bet ir spec. transporto judėjimą visoje teritorijoje. Šaligatvių ir pėsčiųjų įrengimo darbus planuojama pradėti rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje. Atsiprašome gyventojų už laikinus nepatogumus“, – pažymėjo vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Audrius

Tai vadinasi pinigų plovimas, esmė išskirt pinigus, paskirt juos bendrovei, o darbai tai čia jau trečiaeilis dalykas

Jonis

Jei pasako kad padarys kitais metais, tai tam darbui amen.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS