Muzikinis teatras jau laukia langų | Diena.lt

MUZIKINIS TEATRAS JAU LAUKIA LANGŲ

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre rekonstrukcijos darbai nesustoja. Šiuo metu įrengiamos vidaus inžinerinės sistemos, netrukus bus dedamos ir langų vitrinos.

Pasak teatro Strateginio ir investicijų valdymo skyriaus vedėjo Naglio Stanciko, projektas yra didelis, bet rekonstrukcijos darbai vyksta gana gerai.

"Statybos yra toks procesas kaip barzda – kad turėtum gražią barzdą, reikia kurį laiką vaikščioti apšepus. Išlipome iš purvo, atsirado stogas, tuoj bus dedamos langų vitrinos. Dirbame, esame darbinėje būklėje", – teigė N.Stancikas.

Statybos yra toks procesas kaip barzda – kad turėtum gražią barzdą, reikia kurį laiką vaikščioti apšepus.

Iškilę ir tam tikri vidaus erdvių kontūrai, jų sienos.

Naujajame pastate bus žiūrovų salė, parteris ir vienas balkonas, scena, juodoji salė, kurioje tilps apie 200 žiūrovų ir kuri galės būti naudojama tiek repeticijoms, tiek spektakliams.

"Projektas yra didelis, sudėtingas. Kai yra seno pastato rekonstrukcija, kyla daug visokių klausimų. Dedame visas pastangas. Suprantame vieną dalyką – jeigu kur nors bus supaprastinta ar sutaupyta arba ne taip padaryta, pakeisti galimybių nebus. Jeigu jau statome, padarome, paskui reikia tik naudotis. Stengiamės, kad viskas būtų devynis kartus pamatuota ir tada padaryta", – teigė N.Stancikas.

Iš viso Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstravimui ir statymui skirta beveik 40 mln. eurų.

Tikimasi, kad atnaujintas teatras duris žiūrovams atvers 2023 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rolandas

Remontas tuojau sustos. Pasakys: trūksta 5 milijonų.

Rolandas

O kito Laikrodžio nelaukia ? Šis veikė įtartinai trumpą laiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS