Naujasis I. Kanto bibliotekos vadovas – kitą mėnesį | Diena.lt

NAUJASIS I. KANTO BIBLIOTEKOS VADOVAS – KITĄ MĖNESĮ

Jau įvyko kandidatų atranka dėl naujojo Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas užimsiančio vadovo. Šiuo metu tarnybos vykdo išrinkto asmens patikrą. Sulaukus atsakymo, jau kitą mėnesį turėtų paaiškėti, kas oficialiai taps naujuoju bibliotekos vadovu.

Tikrinimo procedūra atliekama remiantis Korupcijos prevencijos įstatymu.

„Vykdoma asmens, siekiančio eiti pareigas, tikrinimo procedūra, vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymu. Informacija apie laimėtoją išsiųsta Specialiųjų tyrimų tarnybai. Sulaukus atsakymo iš tikrinančios institucijos, bus priimtas sprendimas dėl vadovo priėmimo. Tikėtina, lapkričio mėnesį“, – informavo Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė.

Naujasis bibliotekos direktorius privalės turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, išmanyti Lietuvos Konstituciją ir Darbo kodeksą, mokėti bent vieną iš trijų ES darbo kalbų (anglų, prancūzų ar vokiečių) ir atitikti kitus teikiamus reikalavimus.

Darbo sutartis – terminuota, naujasis direktorius bus paskirtas penkerių metų kadencijai.

Dabartinė vadovė Bronislava Lauciuvienė minėtoje bibliotekoje dirba nuo 1984 m.

2004 m. ji buvo apdovanota Kultūros ministerijos premija už bibliografijos ir knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą.

2021 m. apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

B. Lauciuvienė taip pat yra Lietuvos bibliotekininkų draugijos narė, aktyvi kultūrinės veiklos, inovatyvių sprendimų, skatinančių šalies viešųjų bibliotekų pažangą, puoselėtoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klounas

Ar gali darbo sutartis būti terminuota tokiam ilgam laikotarpiui (5 metai)? Kaip tai derinasi su Darbo kodeksu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS