Neeilinis sėkmės atvejis: odontologai išgelbėjo apalpusio vyro gyvybę | Diena.lt

NEEILINIS SĖKMĖS ATVEJIS: ODONTOLOGAI IŠGELBĖJO APALPUSIO VYRO GYVYBĘ

Itin greitai ir profesionaliai suskubę suteikti pagalbą apalpusiam žmogui odontologai išgelbėjo jam gyvybę. Sėkmę lėmė medikų noras padėti ir klinikos įsigytas defibriliatorius.

Pamatė per langą

Ketvirtadienį Smilties Pylimo gatvėje veikiančios odontologijos klinikos „Vaidenta“ darbuotojai dirbo, kaip įprasta.

Klinikos administratorė Viktorija Petrutytė pasakojo, kad apie 14 val. vienos kolegės žvilgsnį patraukė neįprastas sujudimas už lango – keli žmonės stoviniavo prie ant žemės gulinčio vyro. Ji pasakė apie tai V. Petrutytei.

Jauna moteris išbėgo į kiemą ir iškart suprato, kad atsitiko nelaimė – brandaus amžiaus vyras nerodė gyvybės ženklų.

Pasirodo, praeiviai jau buvo iškvietę greitąją medicinos pagalbą.

Suklupo prie nualpusio

„Man dingtelėjo, kad mes turime defibriliatorių. Nubėgau į kliniką, tuo metu į kiemą išbėgo mūsų gydytojas Mantas Jokšas ir klinikos direktorė Jolanta Leščiuvienė, padėjėja Juzefa Bružienė. Stengėmės daryti, kas įmanoma, gaivinome žmogų ir taip sulaukėme medikų. Gydytoja J. Leščiuvienė veikė labai profesionaliai, ji intensyviai gaivino vyrą“, – pasakojo odontologijos klinikos administratorė.

Greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas odontologijos klinikos kieme pamatė rožiniais rūbais vilkinčius žmones, suklupusius prie gaivinamo žmogaus ir atliekančius gaivinimo veiksmus.

Medikai įkėlė nelaimėlį į automobilį, toliau gaivinimas vyko specialiai tam įrengtoje mašinoje, o apie tolesnį gaivinto žmogaus likimą odontologai sužinojo kitą dieną.

Penktadienį klinikos darbuotojai sulaukė padėkos. Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Nijolė Dambrauskienė atsiuntė laišką, kuriuo pagyrė gyvybę 65 metų žmogui išgelbėjusius odontologus, pasidžiaugė, kad jie veikė labai greitai, tiksliai ir atsakingai.

Nijolė Dambrauskienė. Vytauto Petriko nuotr.

Verti didžiausios pagarbos

„Aš jau buvau pastebėjusi, kad ant klinikos lango yra žalias ženklas su kryžiumi, skelbiantis, kad čia yra automatinis išorinis defibriliatorius. Medikai labai operatyviai sureagavo į kritinę situaciją. Mūsų brigada atvyko per keturias minutes, o tuo metu odontologai jau buvo atlikę labai reikalingus tokioje situacijoje veiksmus, kurie padėjo išgelbėti šio žmogaus gyvybę. Jis buvo atgaivintas ir sėkmingai nuvežtas į Respublikinę ligoninę. Labai džiaugiamės, kaip operatyviai „Vaidentos“ darbuotojai įvertino situaciją, kaip sėkmingai panaudojo turimas priemones. Tai – neeilinis atvejis, didžiulė sėkmė. Šitam žmogui Dievas suteikė laimę nualpti būtent šioje vietoje, kur dirbantys žmonės atsakingai žiūri į gyvybę“, – kalbėjo N. Dambrauskienė.

Tai – neeilinis atvejis, didžiulė sėkmė.

N. Dambrauskienė patikino, kad giria „Vaidentos“ darbuotojus ne atsitiktinai, mat yra buvę atvejų, kai net medicinos įstaigose nualpusiems žmonėms darbuotojai nepadėjo, laukė, kol atvažiuos greitosios pagalbos specialistai.

Pasirodo, pastaruoju metu labai daug žmonių miršta nuo infarkto, insulto, kraujagyslių nepakankamumo ligų. Mirtis tokiais atvejais ištinka staiga, o kiekviena teisingai išnaudota akimirka gali išgelbėti žmogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gražina

Pagarba.Šauni komanda.

Čiaupas --> Linoleumas

Asilas.

Mari

Klausimas,o kiek miršta?Taip ir nesulauke pagalbos.Gerai,kad laimingai baigėsi.Pagarba odontologas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS