Nelegalios kapinės – ne išeitis: kur Klaipėdoje laidoti gyvūnus? | Diena.lt

NELEGALIOS KAPINĖS – NE IŠEITIS: KUR KLAIPĖDOJE LAIDOTI GYVŪNUS?

Uostamiestyje, netoli Centrinio terminalo, pievelėje, žmonės pastebėjo atitvertą ir dviem kryžiais pažymėtą teritoriją. Vienų nuomone, ten galbūt palaidoti keturkojai, kitų – kad amžinojo poilsio atgulė toje vietoje dažnai vaikštinėjantys benamiai. Diskusija kilo ir dėl to, jog Klaipėdoje nėra legalių gyvūnų laidojimo vietų, tad kur apskritai juos laidoti?

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai patvirtino, kad oficialių gyvūnų kapinių uostamiestyje nėra, o esančios minėtoje teritorijoje – tikrai nelegalios.

Kas turėtų imtis veiksmų ir nelegalias kapines pašalinti, lieka neatsakytas klausimas.

Gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ vadovė Simona Šakinytė tikino, kad gyvūnų laidojimo klausimas – labai aktualus, Klaipėdoje jis vis dar be atsakymo.

„Mano žiniomis, oficialių gyvūnų kapinių nėra. Aš pati savo šunį kremavau kažkada dar Latvijoje. O kitą, prieglaudos šunį, kremavome viename Lietuvos mieste. Tiems, kurie neturi lėšų kremavimui, nes tai gana brangu, yra per daug sudėtinga. Legalu – palaidoti savo kieme, jeigu turi nuosavą kiemą. Labai dažnai vaikštant miške pamatau palaidotų gyvūnų. Kaip ir nelegalu, bet žmonės vis tiek tai daro. Poreikis yra. Žmonės nori turėti atsisveikinimo vietą, nes mums, gyvūnų mylėtojams, tai yra kaip šeimos nario netektis“, – atvirai kalbėjo S. Šakinytė.

Ji taip pat pasakojo, kad neseniai į prieglaudą skambinęs vyriškis siūlė padovanoti sklypo dalį, kurioje būtų galima įrengti tokio tipo kapines.

Tad diskusijos apie šį subtilų reikalą kyla, tik ne visoms idėjoms kol kas yra galimybių įgyvendinti.

„Tai – labai aktualu. Žmonės nepasidomi, miške saugoma ar nesaugoma vieta. Tad būtų daug patogiau, jei savivaldybė ar kas nors išskirtų kažkokią nors dalį, kur būtų laidojama legaliai. Kartais nežinoma, nuo ko mirė gyvūnas, būna ir dėl viruso, todėl jį laidoti bet kur nėra gerai, nes bet kas gali iškasti ir išnešioti tą virusą“, – apie grėsmes priminė pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Idiotai dar ir kryžių

šunims pristatė..

Jei kažkam prireiks informacijos.

Atiduoti mirusį augintinį kremavimui galima daugelyje Klaipėdos veterinarijos klinikose. Jie sudarė sutarti su krematoriumu iš Tauragės r. Patiems vežti nereikės, tiesiog reikės nunešti į kliniką. Urną taip pat atveš į kliniką. Veterinarijos klinikų sąrašą, kur teikiama šita paslauga, galima rasti krematoriumo svetainėje. Jei neklystu, tas sąrašas vadinasi "Partneriai".

Chi

Vėjai kažkokie! Nuvežat į mišką ir pakasat, kokios dar kapinės! Kvailiai jau tiek nupušę, kad gyvuliukams kryžius stato!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS