Neringoje – gėda dėl šiukšlių | Diena.lt

NERINGOJE – GĖDA DĖL ŠIUKŠLIŲ

Neringoje poilsiaujančius žmones stebina ir piktina kalnai šiukšlių prie rūšiuojamų atliekų konteinerių. Ypač daug jų Pervalkoje, kur spalvotos, varpelius primenančios talpyklos tiesiog apaugo buteliais ir plastiko pakuotėmis.

Baisisi šiukšlynais

"Kaip taip gali būti? Juk Neringa – UNESCO saugomas objektas. Konteineriai ne tik perkimšti, aplinkui tvyro dvokas, konteineriai šlykščiai atrodo", – piktinosi "Klaipėdos" skaitytojai, atsiuntę jų teiginius patvirtinančią nuotrauką.

Žmonės teigė negalintys pažvelgti užsieniečiams į akis, o atvykėliai iš kitų šalių net fotografuojantys mūsų nevalyvumo pėdsakus.

Bendrovės "Ecoservice" logistikos vadovas tikino, kad įmonė laikosi sutarto grafiko ir atliekas išgabena du kartus per mėnesį, tai yra kas antrą savaitgalį.

Kai padaugėja atostogautojų, grafikas koreguojamas.

Jis tikino, kad sekmadienį visoje Neringoje ištuštinti stiklo konteineriai. Trečiadienį ketinama išgabenti popieriaus ir plastiko atliekas.

Siuntė raštus

Neringos savivaldybės ekologė Renata Jakienė patvirtino, kad tokios sutarties ir grafiko esama, tačiau tuo pat metu tikino, jog, esant būtinybei, atliekų vežėjai turi ištuštinti varpeliais vadinamus konteinerius dažniau.

"Savivaldybė juos praėjusią savaitę informavo apie netinkamą padėtį, prašėme sutvarkyti aplinką aplink atliekų konteinerius ir išgabenti šiukšles. Į mūsų prašymus nebuvo sureaguota visą praėjusią savaitę ir "varpeliai" vis dar yra, kokie buvo. Bendrovė nesilaiko pasirašytos sutarties sąlygų. Joje nėra parašyta, kad atliekos išvežamos tik du kartus ir dažniau negalima to daryti. Susitarėme, kad tai bus daroma pagal poreikį. Jie privalo reaguoti į mūsų prašymus", – tikino R.Jakienė.

Ekologė pasakojo apie galimybę kreiptis į aukštesnes instancijas, gal net bylinėtis ir pristabdyti mokėjimą.

Iki šiol kraštutinių priemonių imtis finansinių sankcijų kurorto savivaldybės darbuotojai nebandė, bet jau svarsto, kokių griežtesnių priemonių galėtų griebtis.

Ragino nepalikti maišų

Panaši situacija visoje Neringoje. Ekologė pripažino, kad Pervalkoje rūšiuojamų atliekų konteinerių aikštelės atrodo ypač blogai.

Savivaldybės darbuotojus piktina ir gyventojai bei poilsiautojai, kurie, nerasdami vietos perkimštuose konteineriuose, surūšiuotas atliekas palieka šalia jų. Kur kas protingiau maišus su plastiku, popieriumi ar buteliais būtų sudėti į buitinių atliekų konteinerius.

"Dar vieną šiukšlyną padaryti negerai. Teritoriją aplinkui konteinerius turėtų sutvarkyti "Ecoservice" darbuotojai. Jų pareiga surinkti tai, kas netilpo į "varpelius", – aiškino ekologė.

Apvarva sakais

Itin neestetiškai atrodo ir patys spalvoti konteineriai, jie yra purvini, aptekę kažkokia mase.

Pasirodo, plastikinius konteinerius tepa spygliuočių sakai, prie jų kimba dulkės ir purvas.

Perstatyti kitose vietose jų neįmanoma, nes šių aikštelių statymas yra iš anksto suderintas.

"Varpelius" plauti privalu atliekų vežėjams, bet mes neapsikenčiame ir patys juos, kiek įmanoma, purškiame ir plauname. Tai daryti ketiname ir šią savaitę. Kažkodėl šiemet su "Ecoservice" susikalbėti mums ypač sudėtinga, padėtis pablogėjo. Anksčiau jie labiau reaguodavo į mūsų prašymus. Nuotraukas jiems siuntėme jau praėjusį trečiadienį, po to, nesulaukę veiksmų, mūsų savivaldybės administracijos vadovai siuntė raštus šios bendrovės vadovams", – piktinosi Neringos savivaldybės ekologė.

Atliekų gabentojų atstovas tikino, kad varpeliais vadinamus konteinerius Neringoje plauti itin sunku dėl jau minėtų sakų.

Vien vandeniu ar lengvais chemikalais jų nuplauti neįmanoma. Naudoti agresyvias chemines priemones jie nesiryžta baimindamiesi pakenkti vietos gamtai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Net keista

Niekada ten betvarkes nemaciau visur svara

Anonimas

Neringos balvonai, pridurkai, runkeliai ir arbuzai, jeigu geda tai NEZIUREKIT. Normalus zmogus dar savo siuksles atnes ir salia ismes Fui, kokie muzikai ,,kulturingi,, pasidare nors sika krumuose, uz tvartuku is subines zolem nusisluosto.

Martha Hartman

Dabar „Google“ moka 130–180 dolerių už valandą uZ darbą internete. Prie šio darbo prisijungiau prieš tris mėnesius ir per pirmą šios sandorio savaitę uždirbau 8735 dolerius. Šis darbas tikrai neįtikėtinas ir suteikia man didelę pajamų dalį kiekvieną dieną. Esu tikras, kad gausite geriausią rezultatą. Sužinokite daugiau čia >>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS