Nori ženklo antims | Diena.lt

NORI ŽENKLO ANTIMS

Klaipėdiečiai, savaitgalį į Latvijos pasienį susiruošę kai kurių pigesnių prekių, stebėjosi kaimynės šalies kelininkų išmone. Atvykėlių dėmesį patraukė Rucavos miestelyje stovintis kelio ženklas.

"Miestelis – itin mažutis, automobilių ten važinėja nedaug, tačiau latviai pasirodė itin mandagūs žmonės. Prie miestelio centre esančio tvenkinuko driekiasi keliukas. Latviai įtaisė kelio ženklą, įspėjantį, kad gatvę bet kada gali kirsti ančių šeimyna. Lietuviams pasimokyti reikėtų", – pastebėjo klaipėdietis Sigitas.

Vyras su šeima į kaimyninę šalį važiavo pigesnio nei Lietuvoje alaus ir pamatė, jog į Rucavą suka vien lietuviškais numeriai paženklintos mašinos.

"Pas mus kelio ženklas, pranešantis apie laukinius gyvūnus keliuose, vaizduoja briedį. Kaip tokį kabinsi, pavyzdžiui, Šiaurės prospekte, kur ne briedžiai skersai kelio, o gulbės su gulbiukais laigo?" – juokėsi vyras.

Klaipėdietis patikino, jog uostamiestyje tikrai atsirastų bent kelios vietos, kur vertėtų įkurdinti tokį ženklą.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patikino, jog tokia iniciatyva būtų sveikintina.

"Suprantama, kad ženklas skirtas vairuotojams, ir įspėja būti atidiems kelyje. Tik nežinau, ar jis patvirtintas oficialiai. Kita vertus, socialinis ženklas "Įsijunk šypseną" taip pat tėra graži iniciatyva. Tačiau pavasarį būtų galima svarstyti, kur tokį ženklą galėtume įkurdinti ir uostamiestyje", – pripažino R.Mockus.

Kitose šalyse naudojami įvairiausi kelio ženklai, susiję su gyvūnais. Australijoje tikrai galima pamatyti kelio ženklą su kengūra, kitose šalyse juose pavaizduoti vėžliai, varlės ar lapės.

Prieš keletą metų Pavilnių ir Verkių regioniniuose parkuose kabojo informaciniai ženklai, pranešantys apie varliagyvių migracijų kelius. Tačiau, iniciatyvai išsikvėpus, objektus ištampė ilgapirščiai, o tokio kelio ženklo įteisinimas buvo pamirštas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Asta

Nu man jau vemti varo nuo to pastovaus zyzimo, atseit vaziavo pigesnio snapso nusipirkt, kazin ar jis gausis pigesnis pridejus ir suvartota kura ir laika.

oi

pigesnis alus :)))))) ne alaus ten vaziavo, nes neapsimoka ma6ina varyt kazi kur. Nebent fura vairavo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS