Onkologinė liga jaunam vaikinui smogė dvigubai: paskutinė viltis – žmonių rankose | Diena.lt

ONKOLOGINĖ LIGA JAUNAM VAIKINUI SMOGĖ DVIGUBAI: PASKUTINĖ VILTIS – ŽMONIŲ RANKOSE

Kai prieš metus aštuoniolikmečiui iš Pajūrio buvo diagnozuota klastinga onkologinė liga, pastarąjį laikotarpį jauno vaikino mintys nuolat sukasi vilties gyventi verpetuose. Nors klastingos diagnozės nenugalėjo nei chemoterapija, nei vaistai, šeima nepraranda tikėjimo, kad ligą gali parklupdyti specialūs medikamentai.

Reikalingi specialūs medikamentai

Du tūkstančiai trys šimtai eurų – tiek kainuoja jaunuolio Jono (vardas pakeistas) pradinė viltis prailginti gyvenimą. Minėta suma būtina specialiems medikamentams įsigyti. Jų 10 mg/ml koncentrato infuziniam tirpalui pakaktų pusei mėnesio. Aštuoniolikmečiui šiuo metu reikalingos bent šešios tokių vaistų dozės, kainuojančios 13 tūkst. eurų.

Tuo atveju, jei gydymas pasiteisins, jį planuojama pratęsti dar pusmečiui ar metams. Su klastinga onkologine tokio tipo liga vieninteliam tokiam Lietuvoje kovojančiam vaikinui pagalbos ranką jau ištiesė Rimanto Kaukėno paramos grupės nariai, skyrę minėtus 2300 eurų. Dabar Jono ir jo šeimos viltingos akys sutelktos į geros valios žmones, kurie neliktų abejingi jaunuolio norui džiaugtis kiekviena diena ir finansiškai paremtų taip reikalingą gydymą.

Liga smogė dviguba jėga

Kaip portalui pasakojo vaikino mama, beveik prieš metus – lapkritį tuomet dar nepilnametis jaunuolis susirgo, artimieji manė, jog tai peršalimas arba gripas.

„Sūnų gydžiau nuo peršalimo, tačiau jo kosulys nesiliovė, todėl šeimos gydytojas patarė atlikti papildomus kraujo ir rentgeno tyrimus. Rezultatai sukėlė įtarimų, kad Jonui – limfoma. Buvome nusiųsti į Vaikų kliniką, kur specialistai pakartotinai atliko reikiamus tyrimus. Tada mums pasakė, kad turime kuo greičiau keliauti į Santaros klinikas Vilniuje“, – prisiminė ji.

Apsilankius minėtoje gydymo įstaigoje, Jonui buvo diagnozuota IV stadijos limfoma ir papildoma onkologinė liga, savo savybėmis panaši į karcinomą. Pasak jaunuolio mamos, sūnui buvo skirti šeši stiprios chemoterapijos kursai. Bet minėtas gydymas, iš pradžių davęs teigiamų rezultatų, vėliau, deja, nustojo veikti.

Neturime kito pasirinkimo – bandysime. Sūnus jau gavo dvi dozes naujųjų vaistų. Dabar jo būklė stabili.

Sužibo viltis

„Ilgai į alternatyvas gilinęsis gydytojas, atrado metodą specialiais medikamentais, kurie yra itin brangūs, bet gali būti veiksmingi. Nežinome, ar šis būdas mūsų atveju pasiteisins, tačiau jau teko girdėti teigiamų atsiliepimų. Kuriems onkologiniams ligoniams jis – veiksmingas. Dvidešimčiai procentų iš jų liga sustojo plisti. Neturime kito pasirinkimo – bandysime. Sūnus jau gavo dvi dozes naujųjų vaistų. Dabar jo būklė stabili“, – kalbėjo pašnekovė.

Paklausta, ar medikai jau stebi kokius nors pokyčius aštuoniolikmečio organizme, moteris sakė, jog pamatyti juos bus įmanoma po maždaug tris mėnesius taikomo medikamentų kurso.

Su klastinga onkologine liga kovojantis vaikinas, pasak artimųjų, svajoja apie inžinerijos studijas, domisi automobilių taisymu ir programavimu. Tačiau, kadangi gyvenimas netikėtai apsivertė aukštyn kojomis, vienintelis ir pagrindinis jaunuolio tikslas – pasveikti.


Visi, kurie nori paaukoti šiai šeimai, tai gali padaryti pervesdami pinigus į sąskaitą:

Rimanto Kaukėno paramos grupė 

Įmonės kodas: 302721009

Sąsk nr. LT984010042502981574

SWIFT: AGBLLT2X

Bankas: Luminor

Mokėjimo paskirtis: Parama Jonui

Paypal sąskaita – čia.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

D

Vardas pakeistas o saibu tai prašo nu blyn blyn. Net nežino žmonės kur siunčia pinigus. Gal ir tikras žmogus su problemomis, bet tokiose straipsniuose reikia išdėstyti viską

kaunietis

Pervedžiau. Tikiuosi, jis gaus. Tikėkimės, pasveiks.

Kvailas

13 tūkstančių paskolą galima pasiimti banke arba greituosiuose kredituose. Tai tikrai ne tie pinigai kur reikalinga visuomenės pagalba. Ne 100 tūkstančių. Ir tas prakeiktas anonimiškumas. Esu siuntęs pinigus vėžiu susirgusioms moterims, bet sąskaita buvo su vardu ir pavarde. Nesakau kad kažkas apgaudinėja, bet norėčiau būti tikras ką remiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS