Orai: ateina darganotas ruduo | Diena.lt

ORAI: ATEINA DARGANOTAS RUDUO

Paskutinės spalio dienos numatomos vėjuotos ir lietingos. Sinoptikai teigia, kad lapkritis irgi bus panašus. Tačiau, nepaisant vėsaus oro, sniego, kaip kituose Lietuvos miestuose, Klaipėdoje bent kol kas neprognozuojama.

Šeštadienis bus apsiniaukęs, vėsus. Vyraus šiaurės rytų vėjas, kuris sieks 4–8 m/s. Temperatūra šią dieną laikysis apie 4–6 laipsnius. Tikimybė, kad išlįs saulė – labai menka.

Sekmadienis irgi numatomas gana vėsus. Naktį laikysis apie 1–3, dieną – apie 6–8 laipsnius šilumos. Lietaus dar nesulauksime. Naktį ir dieną vyraus pietryčių vėjas iki 8–13 m/s.

Pirmadienis – dar viena vėjuota šios savaitės diena, tačiau šiek tiek šiltesnė nei savaitgalį. Vyraus pietvakarių vėjas, kuris sieks iki 15 m/s. Diena bus ne tik apsiniaukusi, žvarbi, bet ir lietinga – palis tiek naktį, tiek dieną. Temperatūra naktį laikysis apie 8–10, o dieną – apie 10–12 laipsnių šilumos.

Antradienį tiek nakties, tiek dienos temperatūra bus panaši. Sulauksime ir nedidelio lietaus, sinoptikai prognozuoja, kad lyti gali beveik visą dieną. Vėjas pūs silpniau negu praėjusiomis dienomis.

Tačiau trečiadienis, pirmoji lapkričio diena, vėl bus vėjuota. Labiausiai vėjo gūsiai sustiprės naktį, o dieną šiaurės, rytų vėjas sieks iki 10–15 m/s. Diena bus be lietaus, bet vakarop gali vėl palyti. Temperatūra naktį sieks 5–7, dieną – 8–10 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienis numatomas itin lietingas, debesuotas, apsiniaukęs, lis veikiausiai visą dieną. Šiaurės rytų vėjas pūs nesmarkiai. Temperatūra nuo trečiadienio ženkliai nesiskirs.

Penktadienio naktį vyraus nesmarkus rytinių krypčių vėjas. Beveik visą dieną lis. Temperatūra naktį sieks 5–7, o dieną laikysis apie 7–9 laipsnius šilumos.

Ateinantis savaitgalis bent kol kas numatomas irgi lietingas, apsiniaukęs, tačiau be stiprių vėjo gūsių.

Gairės: orai, ruduo, pajūris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS