Orai: liko tik dvi vasariškos dienos | Diena.lt

ORAI: LIKO TIK DVI VASARIŠKOS DIENOS

Šį savaitgalį vasara dar palepins pajūrio gyventojus ir poilsiautojus, bet jau nuo pirmadienio sinoptikai žada orų permainą, pradės lyti, oras atvės ir savaitės pabaigoje nesieks nė 20 laipsnių šilumos.

Šiandien ir sekmadienį dar bus tvanku, karšta ir saulėta. Tai bus bene paskutinė šią vasarą galimybė pasikaitinti, išprakaituoti ir pakeiksnoti karštį.

Savaitgalį lietaus nenumatoma, silpnas vėjelis mažai tedžiugins, naktį gaivos dar nesulauksime, o dieną oro temperatūra šoktelės iki 31–32 laipsnių karščio.

Pirmoji savaitės darbo diena žymės ir kitokių, rudeniškų orų pradžią. Jau pirmadienio naktį papūs šiaurės vakarų vėjas, į pajūrį atkeliaus žemo slėgio frontas, griaudės perkūnija, prapliups smarkus lietus, tiesa, dieną lis tik protarpiais.

Šilta naktis mažai tesiskirs nuo dienos, pirmadienį oras šils vos iki 21–23 laipsnių.

Antradienio naktį numatomi trumpi lietūs, dieną šiaurės vėjas stiprės, jo gūsiai sieks 15 m/s. Naktis jau bus gerokai vėsesnė – 15–17 laipsnių, dieną taip pat nevargins kaitra – prognozuojama tik 19–21 laipsnio šiluma.

Trečiadienį vis dar bus vėjuota, galimas trumpas, nežymus lietus, naktį dar labiau atvės, dieną termometrai rodys apie 20 laipsnių.

Ketvirtadienį vėjas pamažu rims, lietaus pajūryje galime ir nesulaukti arba palis nežymiai, naktį bus gaivu – vos 12–14 laipsnių, dieną taip pat teįšils iki 17–19 laipsnių šilumos.

Penktadienį vyraus nestiprus šiaurės arba šiaurės vakarų vėjas, tikėtini trumpi, bet gausūs lietūs, naktį termometrai rodys vos 10–12, o dieną tik – 15–17 laipsnių šilumos.

Nors kito savaitgalio orų prognozė gali būti ir netiksli, panašu, kad kitą šeštadienį ir sekmadienį bus giedra, bet oras nešils daugiau nei iki 18 laipsnių.

Galbūt didesnės šilumos dar sulauksime, bet abejotina, kad pajūrį dar aplankys kaitros.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ačiū Dievui

Pavargom nuo karščio

skiep

aciu Dievui,pagaliau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS