Orai: prognozės – gana geros | Diena.lt

ORAI: PROGNOZĖS – GANA GEROS

Šilti pavasariški orai uostamiesčio neaplenks. Nors kelias dienas gali palynoti ir šiek tiek pakils vėjas, temperatūra džiugins šilumos mėgėjus.

Šiandien rytas bus saulėtas ir gražus. Po pietų saulę gali užstoti debesys, bet lietaus jie neatneš. Temperatūra laikysis apie 19–21 laipsnį šilumos. Vyraus šiaurės vakarų vėjas, kurio greitis sieks 4–9 m/s.

Panašus bus ir sekmadienis. Naktį temperatūra laikysis apie 9–11 laipsnių, o dieną pakils iki 20–22 laipsnių šilumos. Naktį lietus neprognozuojamas, o diena bus debesuota, bet be žymesnio lietaus. Nepastovios krypties vėjas visą dieną sieks apie 2–7 m/s.

Pirmadienio naktis numatoma be lietaus, bet dieną veikiausiai palis. Naktį rodys 11–13 laipsnių, o dieną sušils iki 19–21 laipsnio šilumos. Po šios dienos nežymiai keisis oro temperatūra – nesieks 20 laipsnių.

Antradienio naktį ir dieną vėl numatomas lietus, naktį – gausesnis, dieną – trumpas. Naktį temperatūra nukris iki 10–12 laipsnių šilumos, o dieną laikysis apie 14–16 laipsnių. Naktį vyravusį šiaurės vėją dieną pakeis silpnas pietvakarių, vakarų vėjas, kuris sieks tik 2–7 m/s.

Trečiadienis bus apsiniaukęs. Vėjo kryptis ir stiprumas pernelyg nesikeis. Naktį nelis, o dieną sulauksime nebent nežymaus lietaus. Palyginus su ankstesnių dienų orais, temperatūra bus vėsesnė – naktį sieks 7–9 laipsnius, dieną – 12–14 laipsnių šilumos.

Nuo ketvirtadienio visą likusią savaitę lietus neprognozuojamas, bet dienos kol kas numatomos apniukusios, tad neatmestina bent trumpo lietaus tikimybė. Vyraus šiaurės vakarų vėjas, sieksiantis iki 8–13 m/s. Naktį temperatūra laikysis apie 6–8 laipsnius, dieną bus 10–12 laipsnių šilumos.

Penktadienį ir savaitgalį temperatūra vėl šils. Penktadienio dieną termometrai dar rodys apie 13–15 laipsnių, o savaitgalį šils iki 15–17 laipsnių šilumos. Vyraus silpnas šiaurės, vakarų vėjas, kuris sieks apie 5–10 m/s.

Gairės: orai, pavasaris, pajūris
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Danute

Lietuvoje extremali sausra.Naktimis šalnos o dienomis +22 24*C.Tai leiskite paklausti kokie čia jums geri orai? Daug derliaus nušalo,ziemkenciu šaknys nuo kontrastiniu t’ iškilnotos reiškia,kad daug isdzius.Oras pilnas dulkių.O kai kam labai geri orai Žinoma,oru pakeisti negalime Bet taip kvailai džiaugtis?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS