Orai: sinoptikai žada tik menkų permainų | Diena.lt

ORAI: SINOPTIKAI ŽADA TIK MENKŲ PERMAINŲ

Kol kas Klaipėdoje žiemos nebus. Nebeaišku, ar gamta gyvena rudens, ar jau pavasario ritmu. Sinoptikai žada tik menkų permainų – kitą savaitę prognozuojami panašūs orai.

Panašu, jau ne pirmas savaitgalis, kai oras laisvadieniais bus kiek geresnis nei darbo dienomis. Atlanto ciklonai mūsų pakrantę lankys visą savaitę.

Šiandien vyraus nestiprūs šiaurės vakarų vėjai, jų gūsių greitis pasieks 15 m/s, gali smulkiai palašnoti, oro temperatūrą rodantys termometrai lyg užstrigę stos ties 4–6 laipsnių aukščiau nulio padala.

Sekmadienis turėtų būti dar malonesnis, pietvakarių vėjas rims, žymesnių kritulių nelaukiama, oro temperatūra nesikeis.

Ir pirmadienį bus panaši diena: pūs silpnas vėjas, dieną, tikėtina, nelis, nakties ir dienos oro temperatūra skirsis tik vienu laipsniu.

Nuo antradienio laukiama orų pokyčių, dieną gali stiprėti pietų ir pietryčių vėjas, jo gūsiai sieks iki 15–17 m/s, dieną šils iki 4–6 laipsnių aukščiau nulio.

Trečiadienį pietvakarių vėjas bus ramesnis – 8–13 m/s, gali palyti, o lietaus lašai veikiausiai maišysis su šlapiomis snaigėmis, kurios žemės baltu apklotu nepadengs, 4–6 laipsnių šiluma jas tirpdys.

Ketvirtadienį nelaukiama didelio vėjo, galbūt tik vakare jis kiek stiprės, be to, gausiau palis. Oras šiek tiek vės – termometrai rodys 2–4 laipsnius šilumos.

Penktadienį vėjas suksis iš šiaurės vakarų, kartu atnešdamas vėsesnį orą su krituliais, lietus vėl maišysis su snaigėmis, naktį temperatūra bus tik silpnai teigiama, dieną šils iki 3–5 laipsnių šilumos.

Panašu, vasaris prasidės be žiemos. Ar trumpiausią metų mėnesį jos sulauksime, sinoptikai kol kas nesiima prognozuoti. Bundančios gamtos sniegas jau nenudžiugintų.

Gairės: orai, lietus, Vėjas, klimatas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KAIMIETIS.

Su pavasariškai viduržiemio orais.Keičiasi žmonės,keičiasi ir gamta.Ir viskas ne į gera.Kapinėse jau žydi snieguolės,rododendrai jau pumpurus brandina.Jeigu dar bus šalčio pavasaris bus skurdus,nes pumpurai bus nušaldyti.Visiems vaismedžiams ir vaiskrūmiams tokie orai ne į sveikatą.

...,sveiki! MIELIJI,SVEIKI! sulauke PUSIAUZIEMIO...,

grazios ANTROS ZIEMOS PUSES linkiu VISIEMS ir MALONIOS PAVASARIO laukimo NUOTAIKOS...,su PAGARBA ir MEILE NUOSIRDZIAI JUSU... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS