Orai tvarkymo darbams – ne kliūtis | Diena.lt

ORAI TVARKYMO DARBAMS – NE KLIŪTIS

Uostamiesčio paplūdimius imtasi tvarkyti net ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai pranešus apie šiomis dienomis siautėjančius smarkius vėjo gūsius.

Sinoptikai jau ne kartą perspėjo, kad pučiant stipriam vėjui lūžta dideli medžiai, krinta jų šakos, griūna silpnos konstrukcijos statiniai, virsta nepritvirtinti įrenginiai. Taip pat gali sutrikti ryšiai ir elektros energijos tiekimas.

Pasak įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Alvydo Girdvainio, jeigu dėl vėjo gūsių į paplūdimius vėl atskries šakos ar šiukšlės, audringiems orams praėjus, viskas bus sutvarkyta kiek įmanoma greičiau.

„Matysime, jūra kažką atneš ar pasiims. Lauksime, kol vėjai nurims. O audrų vis tiek dar bus. Visko šimtu procentų nesurinksime, bet kiek įmanoma, susitvarkysime. Kol kas jokių talkų neplanuojame, sezonas dar toli. Jeigu reikės, organizuosime jas prieš pat sezoną. Pernai prieš sezoną buvo daug šiukšlių, tada kvietėme žmones“, – sakė A. Girdvainis.

Tvarkymas – nuolatinis darbas, poilsio nebūna.

Šiukšlių paplūdimiuose netrūksta, dėl to tvarkomasi kiekvieną dieną, be išeiginių.

„Apeinamos šiukšliadėžės, pakeičiami šiukšlių maišai, šiukšlės surūšiuojamos ir išvežamos. Ar jų daug, priklauso nuo oro. Jeigu gražesnis oras, žmonių daugiau, ypač prie molo, tai ir šiukšlių daugiau. Teritorija didelė, žmonės tai vienur, tai kitur eina, tad reikia prižiūrėti. Tvarkymas – nuolatinis darbas, poilsio nebūna“, – pažymėjo pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Koment

Pilti smėlį į jūrą - pinigų plovimas.Veni gilino kanalo, kiti liko smėlio jūrą. Ir visur pinigai.

pastebėjimas

Pirmadienį galėsite tvarkyti iš naujo, kai galvos "kiauros" ,tai mokesčių mokėtojams teks mokėti dar ir dar kartą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS