Pajūriui – sniego kruopų dozė | Diena.lt

PAJŪRIUI – SNIEGO KRUOPŲ DOZĖ

Pirmadienį ir antradienio rytą kai kurios Klaipėdos rajono apylinkės sulaukė krušos. Iš dangaus pasipylusios sniego kruopos kai kur nusiaubė bundančius pavasarinius gėlynus.

Staigus orų pasikeitimas fiksuotas dar pirmadienį. Po pietų virš Klaipėdos rajono slinkęs debesis atnešė išbandymų.

Dovilų gyventojai filmavo, kaip iš dangaus byra ledo kruopos. O štai vos už kilometro esantys Kulių sodai regėjo tik smulkių snaigių krytį.

Ledo gabalėliai žiedynuose neužsibuvo, tirpo akimirksniu.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus specialistė Elvyra Latvėnaitė tikino, jog matyto reiškinio nevertėtų vadinti kruša.

„Kruša būna tik žiemą. Šiltuoju laikotarpiu tai daugiau sniego kruopos. Plūstelėjo labai šalta arktinio oro masė, todėl ir tokie krituliai. Iš aukštesnių atmosferos sluoksnių atkeliavęs labai šaltas oras atnešė sniego kruopas“, – tikino sinoptikė E. Latvėnaitė.

Vis tik kai kuriose vietovėse žemę patalžė didoki ledo gabalėliai.

„Antradienį, septintą valandą ryte, taip pat būta tokio reiškinio, bet tokių didelių ledukų nebuvo. Netoli „Vėtrungės“ parduotuvės mačiau mišrius kritulius. Žemę padengęs sniegas greitai ištirpo“, – pastebėjimu dalijosi E.Latvėnaitė.

Pasak sinoptikės, kol kas orai klaipėdiečių nedžiugins. Trečiadienį nors ir atkeliaus šiltesnė oro masė, su žemesniu slėgiu, bet lis ir šilta nebus.

„Laukiamas lietaus ir stiproko vėjo. Tiesa, jūros vanduo jau šiek tiek pašilęs, iki 6–8 laipsnių. Šiuo metu būdingos orų permainos, juk balandį esame turėję ir sniego. Balandis nuolat krečia eibes. Bet vėliau orai gerės, nors savaitgaliui prognozuojama nauja šalto oro dozė. Pūs vėjai. Gera žinia tik ta, jog bus daugiau saulės. Karantinis oras. Gamta padeda ištverti laiką namuose“, – patikino specialistė.

 

 

GALERIJA

  • Pajūriui – sniego kruopų dozė
  • Pajūriui – sniego kruopų dozė
  • Pajūriui – sniego kruopų dozė
  • Pajūriui – sniego kruopų dozė
  • Pajūriui – sniego kruopų dozė
  • Pajūriui – sniego kruopų dozė
D. Daukšienės nuotr.
Gairės: kruša, sniegas, oras, orai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS