Pajūryje – poilsiautojų nuotykiai: vienus teko išprašyti, nes gėrė, kitus ištiko rimtesnė problema | Diena.lt

PAJŪRYJE – POILSIAUTOJŲ NUOTYKIAI: VIENUS TEKO IŠPRAŠYTI, NES GĖRĖ, KITUS IŠTIKO RIMTESNĖ PROBLEMA

Per 30 laipsnių padalą perkopęs karštis į paplūdimius atviliojo daugybę poilsiautojų. Gelbėtojams tenka iššūkis didžiąją dienos dalį bendrauti rusiškai, nes pajūryje mums įprastų taisyklių dažniausiai nežino atvykėliai.

Teko išprašyti, nes gėrė

Pirmadienį ir sekmadienį oras pajūryje įkaito iki 33 laipsnių, vanduo jūroje jau leidžia pliuškentis, oficialiai skelbiama, kad vakar paplūdimiuose jo temperatūra buvo 21 laipsnis.

Paplūdimiuose dirbantys medikai mato daugybę persikaitinusių žmonių. Skaudžiai raudoni kūnai byloja apie tai, kad poilsiautojai rizikuoja savo sveikata, nesinaudoja apsauginiais kremais, nedėvi kepurių, guli saulėje pernelyg ilgai.

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki vakar pasakojo, kad ryte iš vieno pliažų teko išprašyti du labai girtus vyrus. Pasak jo, girtų ir girtaujančiųjų pajūryje – labai daug.

Šeštadienį, prieš 21 val., gelbėtojai pastebėjo ant smėlio gulinčią merginą, pasirodo, ji buvo praradusi sąmonę. Jos draugas paaiškino, kad panelė miega, jis jos negali pažadinti.

Bet tiesa pasirodė esanti kur rimtesnė, nei vaikinas manė – merginos kraujospūdis dėl karščio ir išgerto alkoholio buvo kritiškai žemas.

Teko kviesti greitąją medicinos pagalbą. Atgavusi sąmonę 24-erių klaipėdietė visiškai nesiorientavo aplinkoje. Ją prireikė vežti į ligoninę.

Įspėja apie pavojus

"Savaitgalį daug kartų teko kviesti medikus, ir jauni ir vyresnio amžiaus poilsiautojai pernelyg ilgai buvo saulėje, todėl jautė svaigulį. Buvo ir tokių, kurie patyrė įvairių smulkių traumų. Viena vyresnio amžiaus moteris prarado koordinaciją ir griūdama ant grindinio susižeidė galvą, – pasakojo A.Siakki. – Giruliuose, už gelbėtojų prižiūrimo paplūdimio ribų, poilsiautojų atsivestas didelis šuo įkando žmogui. Teko kviesti medikus. Smėlis labai karštas, tvanku, keturkojų šiuo metu į paplūdimius vestis nederėtų, tai ne tik pavojus žmonėms, bet ir gyvūnų kankinimas."

Gelbėtojams dažnai tenka kalbėti rusiškai, pajūryje labai daug poilsiautojų iš Ukrainos. Daugelį tenka įspėti ir paaiškinti mūsų paplūdimių taisykles.

Kai kurie atvykėliai nežino, kad plaukioti pripučiamais čiužiniais – ne tik draudžiama, bet ir pavojinga.

Gelbėtojai pavargo aiškinti, ir kad ant kranto pastatytais įspėjančiais apie duobes ženklais siekiama apsaugoti žmones nuo skendimo.

A.Siakki tikino, kad žmonės nepaiso pavojų, net mažiems vaikams leidžia bristi į jūrą ten, kur esama įspėjimų apie duobes.

Pasirodo, didžioji dalis skendimų įvyksta ties įspėjamaisiais ženklais.

Aleksandras Siakki: smėlis labai karštas, tvanku, keturkojų šiuo metu į paplūdimius vestis nederėtų. / 

Vagys tyko rankinių

Visi 12 Klaipėdos paplūdimių gelbėjimo postai veikia, šiomis dienomis dirba maksimalus gelbėtojų skaičius.

Iki pirmadienio popietės Klaipėdos paplūdimiuose skęstančių nebuvo.

Į Melnragę neretai kviečiami ir policininkai, nes čia jau siaučia rankinių vagys.

Kai poilsiautojai pliuškenasi jūroje, vagys nugvelbia rankines, jas ištuština ir numeta kur nors toliau.

Savaitgalį nuo nusikaltėlių nukentėjo keli žmonės. Vėliau kuprines ir rankines be vertingų daiktų rado numestas kopose.

Šiemet dar nebuvo pranešimų apie vagystes iš automobilių, paliktų paplūdimių mašinų aikštelėse.

GALERIJA

  • Aleksandras Siakki: smėlis labai karštas, tvanku, keturkojų šiuo metu į paplūdimius vestis nederėtų.
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

policija:

anksčiau mušdavom, kad šnekėtų, dabar mušam, kad tylėtų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS