Pajūryje prognozuoja vandens kainos pokyčius: gyventojams teks mokėti daugiau | Diena.lt

PAJŪRYJE PROGNOZUOJA VANDENS KAINOS POKYČIUS: GYVENTOJAMS TEKS MOKĖTI DAUGIAU

Kitų metų vasarį keisis geriamojo vandens kainos. Žadama, kad pokyčiai įsigalios Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone.

Neringoje – brangiau

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba daugiau nei prieš mėnesį suderino naujus bendrovės "Klaipėdos vanduo" tarifus.

Pasak įmonės "Klaipėdos vanduo" komunikacijos vadovės Gintarės Butkienės, šiuo metu Klaipėdoje ir rajone vandens kainos yra vienos mažiausių Lietuvoje.

"Esame mažiausių kainų Lietuvoje penketuke. Klaipėdos regione vandens kainos uostamiesčio ir rajono gyventojams yra ir liks pačios mažiausios. Tarkime, Neringoje kubinis metras kainuoja 3,01 euro, Kretingoje – 2,75, Šilutėje – 2,3, Palangoje – 2,08 euro", – teigė G.Butkienė.

Priklausys nuo suvartojimo

Nepaisant to, kad abonementinis mokestis mažės, vandens kainos išaugs.

"Bendras vidutinis paslaugų kainos dydis, įskaitant abonementinio mokesčio mažėjimą ir bazines kainas, šiek tiek auga, priklausomai nuo vandens suvartojimo, tačiau išlieka vienos žemiausių Lietuvoje", – dar spalį savo internetinėje svetainėje skelbė "Klaipėdos vanduo".

G.Butkienė nurodė būsimus vandens tarifus.

"Apskaitos prietaisų, kitaip tariant, abonementinis mokestis mažės apie 40 proc. ir daugiau. Butuose dabar mokama 1,26 euro. Patvirtinus naujus tarifus, bus mokama 0,76 euro. Individualiuose namuose bus 0,98 euro, o buvo 1,63 euro. Pagal Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos suderintus skaičiavimus, geriamojo vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas Klaipėdos miesto ir rajono butų gyventojams (be PVM) kainuos 1,65 Eur/m3, gyvenantiems individualiuose namuose – 1,63 Eur/m3, įmonėms – 1,68 Eur/m3. Vartotojų grupei, atsiskaitančiai daugiabučio namo įvade, vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas kainuos 1,59 Eur/m3. Skaičiuojama, kad jei vieno daugiabučio gyventojas vidutiniškai per mėnesį suvartoja tris kubinius metrus vandens, mokestis už šaltą vandenį, įskaitant abonementinį mokestį, didėja tik 15 centų, o suvartojant mažiau bendra sąskaita netgi mažės", – tikino komunikacijos vadovė.

Nurodė priežastis

Skaičiuojama, kad dviejų asmenų šeimai bendra vidutinė mėnesio sąskaita už vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą iš viso padidėtų 1,22 euro.

Šeimai, gyvenančiai individualiame name, vanduo vidutiniškai pabrangs iki 1,59 euro.

"Klaipėdos vandens" duomenimis, bendra sąskaita keturių asmenų šeimai, gyvenančiai bute, už vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą augs apie 2,55 euro, o gyvenantiems individualiuose namuose – 3,28 euro.

Pirmadienį vykusiame Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdyje įmonės "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Benitas Jonikas atskleidė pagrindines didėsiančių kainų priežastis.

"Be abejo, yra mūsų investicijos, personalo, teisės aktų pasikeitimai. Taršos mokesčiai keitėsi nuo praėjusių metų. Taip pat mokame gelmių mokesčius, tai yra už išgautą vandenį. Be abejo, turi įtakos ir įrangos nusidėvėjimas, investicijos, dumblo utilizavimas, energijos bei kitos sąnaudos", – sakė B.Jonikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Klaipedietė

Reikia padaryti,kad žmonės mokėtų ir už lietų,vėją,sniegą,saule ir mėnulį.Kaip gerai būtų???

Op

Kai kažkas atpinga, reikia pakelti kitur. Kad pelnas išliktu vienodas. O tai sočiam valdybos nariui diskomfortas iškart. :D

Tai,

reikia didinti kainas tik TAM, kad Klaipėdoje kainos, yra vienos mažiausių Lietuvoje. Keisti sprendimai. Tuo reiktų didžiuotis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS