Palanga pasipuošė vėliavomis: minima spalvinga sukaktis | Diena.lt

PALANGA PASIPUOŠĖ VĖLIAVOMIS: MINIMA SPALVINGA SUKAKTIS

Prieš 100 metų Lietuvai priskirta Palanga spalvingai mini šią sukaktį. Vietos gyventojai ir savaitgaliais į kurortą atvykstantys svečiai pastebės jūros tiltą ir pagrindines miesto gatves papuoštas Lietuvos trispalvėmis bei Palangos vėliavomis.

Palangos kultūros ir jaunimo centro darbuotojai planavo paminėti šią datą ne vienu linksmu renginiu, bet metus užtrukusi ir vis dar nesibaigianti pandemija gerokai pakoregavo planus.

Maždaug mėnesį jūros tiltą puoš eilė vėliavų, pagrindinėse miesto gatvėse mažesnes vėliavėles bus galima matyti visus metus.

Netrukus matomiausiose kurorto vietose atsiras reklaminiai stendai su šimtmečio senumo nuotrauka ir istorinį įvykį primenančiu sakiniu: „1921 03 31 dalyvaujant Lietuvos kariuomenei, Palangos minioms ir svečiams grįžo Lietuvai Birutės ir Kęstučio dvasia gyvas buvęs Palangos kraštas“.

Palangiškiai raginami sukakties dieną prie savo namų iškelti Palangos vėliavą.

Kiti renginiai vyks internetinėje erdvėje.

Kurorto muziejus parengė virtualią dokumentų bei senų fotografijų parodą, atspindinčią XX amžiaus pradžios Palangos vaizdus.

Paskutiniąją kovo dieną palangiškės mokinės Mūzos Olimpijos Svetickaitės sukurtas dokumentinis filmas apie žymiausius palangiškius ir reikšmingiausias kurorto vietas pasklis interneto erdvėje. Iš jo sklis žinia apie kurortą ir įdomiausius jo praeities bei dabarties faktus.

GALERIJA

  • Palanga pasipuošė vėliavomis: minima spalvinga sukaktis
  • Palanga pasipuošė vėliavomis: minima spalvinga sukaktis
  • Palanga pasipuošė vėliavomis: minima spalvinga sukaktis
  • Palanga pasipuošė vėliavomis: minima spalvinga sukaktis
A. Kazlausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tam kurciam siaubui

nukvakeli paziurek i dangu ir patylek

Siaubas

Kas ten, virs Palangos, skraido, gal balti arkliai?

Poilsiautojas

pritariu šis skraidantis triukšmadarys uzkniso juodai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS