Palanga vėl kviečia į svečius | Diena.lt

PALANGA VĖL KVIEČIA Į SVEČIUS

Jau šį savaitgalį Palangos kurortas pradės naująjį vasaros sezoną, laukdamas dar daugiau svečių. Savaitgalis vasaros sostinėje bus gausus įvairiausių renginių, o vis ilgėjantis šiltasis metų laikas verčia kurorto paslaugų teikėjus labiau stengtis, kad poilsis prie jūros svečiams būtų patogesnis, įdomesnis ir saugesnis.

Laukia daugiau svečių

Itin šiltas šių metų pavasaris Palangos verslininkus privertė anksčiau nei įprasta atverti savo įstaigų duris staiga plūstelėjusiems poilsiautojams. Todėl skirtingai nei ankstesniais metais, oficialioji sezono pradžia ateina į kurortą, kurio verslininkai ir paslaugų teikėjai jau dirba išsijuosę.

Pristatydamas jau tuoj prasidėsiantį vasaros darbymetį Palangos meras Šarūnas Vaitkus nejuokavo: „Mums reikės dirbti, atostogos nenumatomos.“

Mums reikės dirbti, atostogos nenumatomos.

Palangiškiai yra pasiruošę priimti daugiau poilsiautojų, suteikti jiems galimybę lankytis pramogose ir kultūriniuose renginiuose, kaip įmanydami nedidinti kainų už apgyvendinimą bei maistą.

Po pandemijos atsigavusi Palanga pernai pasiekė visų laikų lankomumo rekordą – 2023-iaisiais Palangoje poilsiautojai ir svečiai nakvojo 1,3 mln. kartų.

Pernai Palangoje ilsėjosi ne tik mūsų šalies žmonės, bet ir Latvijos, Estijos, Lenkijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Skandinavijos šalių bei JAV.

Tikėtina, kad šiemet Palanga sulauks svečių ir iš Nyderlandų, mat jau šiandien iš Palangos oro uosto lėktuvai skris ir į Amsterdamą.

Šarūnas Vaitkus. D. Janauskaitės nuotr.

Naktį mokesčio neskaičiuos

Siekdami Palangą paversti patrauklesniu kurortu, miesto tarybos nariai nusprendė šiemet nedidinti automobilių stovėjimo mokesčio ir net suteikti tam tikrų nuolaidų. Viena jų – naktimis nuo 24 iki 7 val. už paliktas transporto priemones tam tikrose miesto vietose mokėti nereikės.

Savivaldybės darbuotojai paskaičiavo, kad taip poilsiautojų kišenėse liks nuo 220 tūkst. iki 250 tūkst. eurų.

Daugelis svečių gali maloniai nustebti, kad pirmąją valandą kai kuriose Palangos centrinėse gatvėse už automobilio statymą visai nereikės mokėti. Tai yra aikštelė ties Jūratės ir Vytauto gatvių sankirta, prie vaistinių Vytauto g. 33 ir Plytų g. 9 bei pačiame miesto centre prie buvusios autobusų stoties esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje tarp Kretingos g. 1 ir 7 namų.

Taip poilsiautojai sutaupys apie 60 tūkst. eurų.

Vairuojantys poilsiautojai turėtų įsidėmėti ir atkreipti dėmesį į kelio ženklus, kurie draus automobilius statyti judriausioje kurorto Vytauto gatvės vietoje.

Dėmesys elektromobiliams

Vis daugiau mūsų šalies vairuotojų įsigyja elektromobilius, todėl Palangoje jau penktadienį Taikos gatvėje, pradės veikti didžiausias elektromobilių įkrovimo parkas Vakarų Lietuvoje. Čia vienu metu galės įsikrauti 20 tokių automobilių.

Veiks 16 greito įkrovimo prieigų ir keturios itin greito įkrovimo prieigos, jos leis automobilį visiškai pakrauti per pusvalandį.

Dar keturios elektromobilių įkrovimo prieigos bus įrengtos automobilių aikštelėje Ronžės gatvėje prie 5A namo.

Dvigubai daugiau gėlynų

Į Palangą daugelis poilsiautojų atvažiuoja pabūti prie jūros, todėl šiemet jie apsidžiaugs pamatę rekonstruotą Kontininkų gatvę. Ji dabar jau patogi ne tik važiuoti automobiliu, bet ir pasiekti ją pėsčiomis.

Naujas takas nutiestas ir prie viešbučio „Gradiali“, juo bus patogu vežimėliais važiuoti ir neįgaliesiems.

Atostogautojai pastebės suremontuotą ir kai kuriose vietose atnaujintą jūros tilto dangą.

Šventojoje sutvarkyta Prieplaukos gatvė, joje įrengta automobilių aikštelė, talpinsianti apie 150 mašinų.

Pajūryje jau stovi persirengimo kabinos ir apie tūkstantis šiukšliadėžių. Kasdien komunalininkai prižiūrės apie 23 kilometrus besidriekiantį paplūdimį, jo tvarkymui, smėlio valymui, infrastruktūrai įrengti skirta 300 tūkst. eurų. Mat vasarą kasdien iš paplūdimių išgabenama apie dvi tonos atliekų.

Paplūdimiuose ir priekopėje įrengta 14 konteinerinių tualetų. Šiemet kurorte veiks 34 viešieji tualetai.

Kurortui apželdinti ir želdiniams prižiūrėti šią vasarą skirta 420 tūkst. eurų. Šiemet viešosiose Palangos erdvėse bus 20 proc. daugiau gėlynų nei pernai.

Vasarą pradės festivalis

Tradicinis vasaros pradžią Palangoje skelbiantis festivalis „Myliu Palangą“ prasidės jau penktadienį. Jo metu Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvėse išsirikiuos mugės dalyvių palapinės.

Šių metų vasaros pradžios šventės akcentas – ypatinga sukaktis. Prieš 200 metų grafas Mykolas Tiškevičius įsigijo žemės valdą pajūryje ir pradėjo čia kurti kurortą.

Šeštadienį Birutės parke bus galima mintimis nusikelti į XIX amžių, čia bus rodomi dvaro šokiai ir pramogos, skambės populiari to laikmečio muzika, bus galima paragauti grafų mėgtų patiekalų ir patirti daug kitų įdomybių.

Vakare pievoje prie rūmų rožyno vyks nemokamas koncertas, kuriame sužibės Ievos Prudnikovaitės žvaigždė bei kontrabosų orkestras.

Šventėje, truksiančioje tris dienas, bus ką veikti ir vaikams, ir aktyvų sportą mėgstantiems žmonėms, ir populiariąją muziką mėgstantiems poilsiautojams.

Šeštadienį vakare virš Jūros tilto pasirodymą surengs akrobatinių skrydžių grupės „ANBO“ pilotai.

Plečia paslaugų pobūdį

Šią vasarą antrus metus Palangoje galės pailsėti keturios Bučos (Ukraina) vaikų grupės. Numatoma, kad atsigauti nuo karo siaubo čia galės 60 vaikų ir aštuoni juos lydintys asmenys.

Vaikai čia ilsėsis pajūryje, lankysis baseine, jiems bus rengiami sporto ir laisvalaikio užsiėmimai, įvairios pamokėlės, jie turės galimybę aplankyti Palangos bei Klaipėdos muziejus.

Rudenį, rugsėjo 29–spalio 4 dienomis Palangoje vyks „Senjorų savaitės“ renginiai. Daugelis tuo metu muzikos, sporto, bei pažintinių renginių garbaus amžiaus žmonėms bus nemokami, o apgyvendinimas bei maistas suteikiamas su nuolaida.

Palanga tampa ne tik vasaros sostine, čia veržiasi didelių tarptautinių renginių organizatoriai. Be to, kurorte vis dažniau savaitei ar ilgesniam laikui įsikuria didelių kompanijų darbuotojai. Taip jiems suteikiama galimybė dirbti nuotoliniu būdu ir kartu pailsėti bei atitrūkti nuo kasdienybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Laukia GLUSU !

Morka

Mieliau atostogaujam Liepojoje. Papludimiuose daug erdves , tualetai, nera ko lyginti su Palangos smirdanciom kopom, automobili parkuojam prie kopu neribotai ir nemokamai…

SUSIJUSIOS NAUJIENOS