Palangos gelbėtojai džiaugiasi sulauksiantys policijos pastiprinimo | Diena.lt

PALANGOS GELBĖTOJAI DŽIAUGIASI SULAUKSIANTYS POLICIJOS PASTIPRINIMO

Palangos gelbėtojai sako sveikinantys sprendimą siųsti patruliuoti policijos pareigūnus paplūdimiuose.

„Kada gelbėtojai dirba ir atlieka savo tiesioginę funkciją – gelbėti skęstančius žmones, mes susiduriame su alkoholį vartojančiais poilsiautojais. Mums reikalingas pareigūnas, kad sudrausmintų agresyviai nusiteikusius poilsiautojus, juos išsivežtų, išblaivintų“, – BNS sakė Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

J. Pirožnikas minėjo, kad gelbėtojams su neblaiviais asmenimis paplūdimiuose dažniausiai tenka susidurti šiltu oru, per ilguosius savaitgalius.

Poilsiautojai dažnai nekreipia dėmesio į gelbėtojų perspėjimus, nes pastarieji neturi teisės skirti administracinės nuobaudos.

Anot Vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno, policijos pareigūnas, kartu važiuos su gelbėtojais, surašinės protokolus, jei bus pažeistos tam tikros taisyklės.

„Kiekvieną dieną bus skirta po vieną žmogų, jeigu tik šiltas oras policijos pareigūnai tikrai budės“, – BNS sakė Klaipėdos policijos atstovė Jūratė Albrektienė.

Už maudymąsi, kai iškelta tai draudžianti vėliava gresia bauda nuo 100 iki 300 eurų, o alkoholio vartojimas viešoje vietoje užtraukia baudą nuo 20 iki 100 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Geras Ponas

Mentai prarado prota, visiskai. Reikia emigruoti!!!

...

Tų 'gelbėtojų' diktatūra UŽKNISA.

Audronė

Manau,kad kvieskite Aro pareigūnus ir kariuomenės būrius,nes kaip dar kovoti su tais nedorėliais poilsiautojais!Damušti juos,kad galvos nepakeltų!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS