Palapinė Skulptūrų parke – pokštas? | Diena.lt

PALAPINĖ SKULPTŪRŲ PARKE – POKŠTAS?

Klaipėdos skulptūrų parke vaikštinėję žmonės aptiko neįprastą vaizdą – palapinę su užrašu „Kas viduj?“. Arčiau nedrįsę prieiti klaipėdiečiai spėliojo, kas tai – menininkų idėja, o gal šio parko prižiūrėtojų išdaiga, siekiant patraukti praeivių dėmesį?

Dienraščio skaitytoja Lina palapinę pastebėjo šeštadienį, kai su sūnumi išėjo pasivaikščioti po uostamiestį.

Užsukę į Skulptūrų parką beveik iškart pamatė minėtą palapinę, kadangi toks vaizdas tarp pilkų skulptūrų neįprastas, be to, ryški palapinė švietė iš toli.

„Vaikščiojome ir staiga pamatėme oranžinės spalvos palapinę. Iš pradžių nematėme, kas ant jos parašyta. Priėję arčiau radome užrašą „Kas viduj?“. Nors buvome smalsūs, nedrįsome žvilgtelėti į vidų. Gal tai menininkų darbas, o gal įsikūrė asocialūs asmenys? Šiais laikais negalime žinoti, tad nutarėme nerizikuoti“, – savo patirtimi pasidalijo Lina.

Klaipėdietės atsiųstoje nuotraukoje matyti, kad palapinė nedidelė, oranžinės spalvos.

Marius Poimanskis / Vytauto Petriko nuotr.

Užrašas, klausiantis, kas jos viduje, veikiausiai paliktas specialiai, kad praeiviai atkreiptų dėmesį. Galima tik spėlioti, ar buvo išdrįsusiųjų pažvelgti į palapinės vidų.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė sakė, kad ji irgi sulaukė žinučių apie šią palapinę.

Statyti laikinus statinius, įrenginius be leidimo – draudžiama.

„Savaitgalį gavau nuotraukas, bet dar nebuvau nuėjusi. Kažkas sugalvojo, turbūt tai juokas. Galvoju, gal paprašyti, kad policininkai nueitų pasižiūrėti“, – svarstė pašnekovė.

Apsilankius pareigūnams, palapinės veikiausiai nebeliktų. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis priminė, kad už palapinių statymą viešose vietose be leidimo numatyta bauda.

„Yra toks punktas Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse, kad statyti laikinus statinius, įrenginius be leidimo – draudžiama“, – teigė M. Poimanskis ir pridūrė, kad apie palapinę Skulptūrų parke negirdėjo.

Minėtų taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.

GALERIJA

  • Palapinė Skulptūrų parke – pokštas?
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

rusų vėliavnešys

merui poxui.Čia pliusų neužsidirbsi.Ne restorano juostelę kirpti.Čia ant šaros niekas nepamaitins

Nebėr kantrybės

Bardakas.

>>ai

teoriskai: tai galima butu palapinej sprogmenis, ginklus ar lavona palikti- vis tiek nieks nesiverzia patikrinti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS