Parama ukrainietei surinkta per valandą | Diena.lt

PARAMA UKRAINIETEI SURINKTA PER VALANDĄ

Neabejingi klaipėdiečiai beveik per vieną valandą surinko reikiamą pinigų sumą, skirtą 87-erių ukrainietės Mariios konsultacijai ir papildomiems tyrimams dėl akių operacijos.

Garbaus amžiaus moteris, prasidėjus karui Ukrainoje, jau turėjo siuntimą pas gydytojus dėl operacijos konsultacijos, tačiau apsilankyti nebespėjo, nes gydymo įstaiga buvo susprogdinta.

Dėl pagalbos ukrainietei į Paupių bendruomenės seniūnaitę Rasą Arcišauskienę kreipėsi gyventoja Diana. Seniūnaitė nutarė iškart perduoti reikiamą sumą – 120 eurų.

Asociacijos Paupių bendruomenės vadovė Regina Baguckienė paskelbė šią istoriją viešai ir pasiūlė vietos gyventojams prisidėti teikiant paramą.

„Nelaukiant ir nežinant, ar pavyks surinkti reikiamą sumą močiutei, seniūnaitė Rasa jau davė šią sumą, ir pas gydytojus Mariia jau skubės sausio 30 d., tačiau tokia suma vienam žmogui suteikti paramą yra per didelė, todėl ir prašome visų pagalbos“, – rašė R. Baguckienė.

Paskelbus šią naujieną, anot R. Arcišauskienės, prasidėjo skambučių, laiškų, žinučių bumas. Net ir surinkus 120 eurų, klaipėdiečiai nesustojo skambinti.

Suma buvo surinkta per mažiau negu valandą.

„Suma buvo surinkta per mažiau negu valandą. Dar po to kreipėsi dešimtys žmonių. Dabar lauksime tyrimų rezultatų, jeigu bus reikalinga papildoma pagalba, tada žiūrėsime. Tiems, kurie kreipėsi, nurodžiau močiutės anūkės sąskaitos numerį. Jeigu žmonės norės, padės. Viena moteris, vardu Diana, gyvena netoli tos močiutės. Jos susidraugavo, ir Diana nutarė jai padėti. Pati neturėdama lėšų ir galimybių, kreipėsi į mus. Kadangi susitikimo metu turėjau su savimi pinigų, iškart daviau. Čia toks dalykas, kai negali laukti ir galvoti, duoti ar ne“, – sakė R. Arcišauskienė.

Už 120 eurų Mariiai bus suteikta konsultacija, kurios kaina – 65 eurai, ir atliekami papildomi tyrimai.

Ukrainietės dukra tebegyvena Ukrainoje, iš jos išvykti nenori, o Mariios anūkas žuvo kare. Jam šiemet būtų suėję 30 metų.

„Močiutė labai miela, šviesi, energinga. Jos dukra buvo atvykusi iš Ukrainos susitikti su savo mama. Moteris papasakojo karo baisumus, tai, apie ką mes ir skaitome žiniasklaidoje, bet kai tiesiogiai išgirsti, tai labai sukrečia. Norisi padėti. Tai – vienas žmogus, bet tokių yra tūkstančiai“, – užjausdama ukrainiečius kalbėjo R. Arcišauskienė.

Gairės: parama, klaipėdiečiai, ukrainietė, operacija, Regina Baguckienė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Kodėl

Nerašo, kas per operacija ? Lęšiuko keitimas ? Rimtesnių Klaipėdoje nedaro . Ar ne seniūninaites giminaitė, nes paupiuise daugiabučių nerasta , apart valdžios užmirštos Kotrynos . Ačiū, kad sutraiškė mitą apie spec kolIdurii pabėgėliams iš Ukrainos. Patekti pas akių, net ir mokamai sunku. Tik pasirinkite gerą , ne pop , specialistą

As

Tai kur.ukrainieciai patys kiek galima.prasyti tegu patys.dirba ir.duoda.saviskiams paziurekyt.kiek.gauna pasalpu atsibodo gal pradekym rinkti avganistanui.jiesala

Del to zvalgo praeities

Neatsitiktinai po jo pareiskimais komentarai isjungiami. Pasidomekit is ko jis gyvena, is ko namus masinas perkasi. Tai ka daro tai pagyrtina, taciau saves tikrai nenuskriaudzia, buvo paklaustas is ko pajamis tai sulemeno kazka neva ekskursijas irganizuoja bet kad ju vyko praeitais metais kelias tik.... Zodziu, viskas su juo aisku, pats save diskredituoja ir tykiuosi zmones per tokius asmenys neaukos. O ir is pramogu organizatoriaus tapo ultra nacionalistu, mat visus rysus nekest pradejo... Marginalas, tykiuosi taip ir pasibaigs jo pasirodymas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS