Pareigūnai gaudė klaipėdiečių ramybės drumstėjus | Diena.lt

PAREIGŪNAI GAUDĖ KLAIPĖDIEČIŲ RAMYBĖS DRUMSTĖJUS

Klaipėdiečius jau išvargino nuolat griaudėjančios petardos. Prieš ramybės drumstėjus žadėję imtis griežtų priemonių, uostamiesčio pareigūnai surengė tik kelis reidus ir mokyklose aiškino vaikams apie gresiančią atsakomybę už neteisėtą pirotechnikos priemonių įgijimą bei naudojimą.

Dirbo pagal planą

Nors vaikams ir nepilnamečiams pirotechninių priemonių parduoti negalima, Klaipėdoje nuo gruodžio pradžios nuolat pokši, griaudėja ir sproginėja įvairiausios petardos.

Todėl miesto policijos pareigūnai susikūrė veiksmų planą ir nuo mėnesio pradžios ėmėsi jį įgyvendinti.

Šiaurinėje miesto dalyje, kur tvarką prižiūri 1-ojo policijos komisariato pareigūnai, buvo nubausti du ramybės drumstėjai. Be to, policininkai apsilankė aštuoniose mokyklose ir bendravo su moksleiviais.

Pietinėje uostamiesčio dalyje pareigūnai surengė tris reidus ir administracine tvarka nubaudė penkis asmenis, vienas jų – suaugęs, visi kiti – paaugliai. Šio komisariato policininkai skaitė paskaitas dviejose mokyklose.

Nuperka suaugusieji

Prevencijos skyriaus policininkai drauge su abiejų teritorinių komisariatų pareigūnais organizavo porą bendrų reidų, kurių metu žvalgytasi ne tik triukšmą keliančių chuliganų, bet ir tikrinti fejerverkų pardavėjai. Pareigūnams pavyko nutverti šešis nepilnamečius, sprogdinusius petardas. Už nepilnamečių veiksmus teko atsakyti jų tėvams.

Policininkai įsitikino, kad prekeiviai pirotechninėmis priemonėmis nepilnamečiams petardų neparduoda. Vaikai prie parduotuvių paprašo suaugusiųjų, kad šie nupirktų jiems petardų.

Sykiu su policininkais prekeivius pirotechnikos priemonėmis tikrino ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Jie patikrino apie 30 prekybos vietų, o tai yra maždaug pusė Klaipėdoje leidimą prekiauti fejerverkais turinčių prekybininkų.

Tik vienoje vietoje pastebėta, kad prekeivis savo prekes laikė pernelyg arti elektros skydinės ir turėjo dvigubai daugiau pirotechnikos nei leidžiama.

Pagalbos taip ir nesulaukė

Gyventojai jau visą mėnesį kenčia nuo petardų sprogdintojų.

Penktadienio rytą Naujakiemio gatvės 20 namo gyventojas rado išdaužtą savo automobilio "Audi A6" lango stiklą. Visos aplinkybės rodo, kad mašina buvo apgadinta, kai ant jos užkrito petarda.

Savininkas kreipėsi į policiją ir pareiškė patyręs 250 litų nuostolį.

Abejojama, ar pareigūnams pavyks nustatyti kaltininką, nes išsikviesti policiją net ir matant, kaip vaikai išdykauja su petardomis, nėra lengva. Tuo įsitikino klaipėdietis Albinas.

Gruodžio 13-osios vakarą šiek tiek po 20 valandos grįždamas namo Mokyklos gatvėje vyras pamatė visai šalia automobilių su petardomis išdykaujančius vaikus.

Jie ne tik sprogdino pirotechnikos užtaisus, bet ir mėtė juos ant mašinų.

Vyras paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir paprašė atsiųsti policininkus, kad šie sudrausmintų vaikus. Operatorė pradėjo klausinėti, kaip atrodo išdykėliai.
Albinas apibūdino vaikus, paaiškino, kur jie yra, kaip elgiasi. Apie 12-13 metų tamsiai apsirengę berniukai kartkarčiais nubėgdavo iki parduotuvės, grįždavo atgal ir vėl tęsdavo savo pavojingus žaidimus.

Vyras nustėro išgirdęs operatorės pareiškimą, kad policija turi svarbesnių reikalų, todėl pareigūnų į šią vietą ji nė neketinanti siųsti. Albinas nustebo, kodėl Bendrojo pagalbos centro darbuotojai sprendžia, ar policininkai turi važiuoti į įvykio vietą. Operatorė patvirtino, kad tai tikrai esanti šio centro kompetencija.

Maža to, operatorė patarė skambinusiajam pačiam sulaikyti neklaužadas. Tuo Bendrojo pagalbos centro darbuotojų pagalba ir baigėsi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

seklys

Be to, policininkai apsilankė aštuoniose mokyklose ir bendravo su moksleiviais..........PER ATOSTOGAS APSILANKE MOKYKLOSE ? :D

....

Aidi visas pietinis rajonas, kas penkias minutes, vidury dienos... Vaikpalaikiai, dar stebiuosi kaip po kojomis žmonėms nenumeta.

MARIJONA

IŠTIKRŲJŲ REIKIA BAUSTI, NES NEĮMANOMA NUO TRIUKŠMO UŽMIGTI, IR VISUS GĄZDINA TAS BAISUS TRENKSMAS, ŠIAULIŲ GATVĖJE DUNDA NUO 1VAL NAKTIES IKI 2 VAL. NAKTIES BIAURYBĖS NETURI KUR PINIGŲ DĖTI.O TAS PETARGAS PARDUODA ŠIAULIŲ PARDUOTUVĖ, NET SKELBIMAI LAUKE KABO, KAD TIK PIRKTŲ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS