Pareigūnų reidai – ir prie vandens telkinių | Diena.lt

PAREIGŪNŲ REIDAI – IR PRIE VANDENS TELKINIŲ

Klaipėdos pareigūnai vykdė reidus prie vandens telkinių ir tikrino žvejų elgseną. Patikrinus per pusšimtį žvejų, buvo nustatyti du pažeidimai ir pradėtos administracinės teisenos.

Klaipėdos policijos komisariato (PK) Jūrų uosto policijos grupės pareigūnai tikrino, ar saugiai žvejai elgiasi ant užšalusių uostamiestyje esančių vandens telkinių.

Praėjusią savaitę patikrinus 53 ant Dangės upės ledo žvejojusius žvejus, nustatyti du pažeidimai – žvejai neturėjo specialių smaigų, kuriuos lipant ant ledo privalu turėti. Pradėtos administracinės teisenos pagal Administracinių nusižengimų kodekso 491 straipsnio pirmą dalį.

Jame nurodyta, kad Saugaus elgesio paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant paviršinių vandens telkinių ledo taisyklėse nustatytų reikalavimų pažeidimas užtraukia baudą nuo 16 iki 60 eurų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė pažymėjo, kad tokie reidai vykdomi nuolatos.

„Šiltuoju metų laiku vykdoma laivavedžių ir laisvų eismo saugumo kontrolė, žiemą tikrinama, ar saugiai žvejai ir kiti pramogautojai elgiasi ant užšalusių vandens telkinių. Kontrolė vykdoma visuose Klaipėdos miesto teritorijoje esančiuose vandens telkiniuose, pavyzdžiui, Kuršių marių akvatorijoje, Dangės upėje, tvenkiniuose ir panašiai“, – informavo A. Kažukauskienė.

Policijos pareigūnai per vykdomas priemones didžiausią dėmesį skiria žmonių saugumui. Žiemą jie tikrina, ar žvejai turi specialius smaigus, ar jie laikomi lengvai pasiekiamoje vietoje, kad įlūžus iškart būtų galima jais pasinaudoti.

Taip pat kartais tikrinamas žvejų blaivumas, klausiama, ar jie turi leidimus žvejoti.

„Žmonėms nuolat primena, kad prieš lipant ant ledo būtina įsitikinti, ar tai yra saugu, kad rekomenduojama, o tamsiuoju paros metu – privaloma, vilkėti ryškiaspalves liemenes, laikytis kitų saugaus elgesio ant ledo taisyklių“, – sakė A. Kažukauskienė.

Pasak PK Jūrų uosto policijos grupės pareigūnų, dažniausiai žiemą fiksuojamas pažeidimas – dalis žvejų vis dar lipa ant ledo be specialių smaigų, o vasaromis fiksuojamas nepakankamas gelbėjimosi liemenių kiekis pramoginiuose laivuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

memel

O patys betikrindami ar turejo tos smaigus????

Jonas

Klaipedos policija jau yra sugavusi paskutini vagi,todel is neturejimo ka veikti uzsiima panasia veikla.Arba vadovas gyvenime nera mates zuliko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS