Pasibaisėjo: ant žmonių krenta kačių maistas | Diena.lt

PASIBAISĖJO: ANT ŽMONIŲ KRENTA KAČIŲ MAISTAS

Vitės bendruomenės gyventojai pasibaisėjo garbaus amžiaus klaipėdietės elgesiu. Moteris įkūrė savotišką kačių šėrimo vietą prie pat J. Janonio g. esančio daugiabučio, kartais įleidžia kates į jo rūsį ir dar apmėto gyvūnų maistu gatvės praeivius.

Tėškė ant nugaros

Pasak gyventojų, policija buvo kviesta jau ne kartą, tačiau tai nepadėjo.

„Kokie žmonės gyvena J. Janonio 26 trečioje laiptinėje, kurie pro langus šeria kates? Vakare ėjau namo šaligatviu pro šį namą ir man ant striukės nugaros užmetė šlapio kačių maisto, kaip tik ėjo riebi „ryža“ katė. Jeigu jau šeriate kates, tai gal malonėtumėte išnešti į kiemą, arba, po velnių, pasiimkite į namus tas kates ir šerkite. Kitą kartą aš taip nepaliksiu, ateisiu į svečius. Visai nupušę, kur jūsų žmogiškumas dingo?“ – skundėsi moteris socialinio tinklo „Vitės bendruomenės“ grupėje.

Katinai – bebaimiai

Po jos įrašu pasipylė komentarai. Paaiškėjo, kad kačių šerėja žinoma daugeliui. Ji – pensininkė, jokie įspėjimai jai tarsi negalioja.

Namo gyventojai nespėja užkalinėti apatinių rūsio langų, moteris juos išlaužo ir leidžia ten lankytis katinams.

„Dėl jos šių katinų šėrimų ir policija buvo ne kartą ir ne du kviesta. Namo gyventojai nespėja užkalinėti apatinių rūsio langų, moteris juos išlaužo ir leidžia juose lankytis katinams. Rūsiai nežmoniškai smirda, šiluminės patalpos, vamzdžiai nudraskyti, na, baisu. Tiesiog žiauru, kai išėjus į lauką už 20 metrų – kačių šėrimo vieta, ir kažkokia dar mėto pro langą. Tie katinai – bebaimiai, važiuojant automobiliu nesitraukia nuo gatvelės, nors imk ir važiuok per juos“, – pasakojo vienas gyventojas.

Klaipėdos pareigūnai negalėjo patvirtinti, ar tikrai buvo gauta pranešimų dėl šios moters. Argumentuojama, kad tai – asmens duomenys.

„Apgailestaujame, tačiau informacijos apie konkrečius asmenis ar konkrečiais adresais esančius objektus pagal asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus teikti negalime“, – informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Nustatė 115 pažeidimų

Klaipėdos pareigūnų teigimu, iš gyventojų gaunama įvairaus pobūdžio nusiskundimų. Būna ir dėl netinkamai šeriamų gyvūnų ar lesinamų paukščių. Pareigūnai vyksta į įvykio vietas, bendrauja su gyventojais.

„Užfiksavus jūsų aprašyto pobūdžio pažeidimą, būtų galima taikyti atsakomybę pagal LR ANK 346 str. Klaipėdos apskr. VPK KP Informacijos analizės skyriaus duomenimis, per visus 2022 m. Klaipėdos mieste, remiantis įvairiais gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančiais teisės aktais (pagal LR ANK 346 str.), buvo nustatyta 115 pažeidimų, per 2023 m. (nuo sausio 1 d. iki gegužės 18 d.) – 43 pažeidimai. Tokio pobūdžio pažeidimus fiksuoti ir taikyti atsakomybę gali ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai“, – pažymėjo A. Kažukauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Pasibaisėtini

Tie,kas bamba ir nepadeda benamiams gyvūnams. Ne bambėt reik,o padėti tai moteriškei.Įteisinkit šėrimo vietą,pastatykit namelius...Bet ne,tik baisėsis,bambės,rodys savo nepasitenkinimą benamiais gyvūnais ir keiks tuos žmones,kurie stengiasi dėl benamių gyvūnų gerovės.

lk

gyvunu teisės, kačių nepriima į priglauda. šaunuolė senjora. šerkit toliau

už katinų kaimynystę , nei žiurkių

Smirdi rūsyje, nes užkemša kanalizaciją prezervatyvais ir tamponais ir patogu menkystoms apkalti, tą kuris negali save apginti kaip katinai ar šunys. Verčiau gyventi šalia katinų, negu tarp žiurkių, kaip dabar Niujorke.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS