Pelėsio apimtai mokyklai – remontas | Diena.lt

PELĖSIO APIMTAI MOKYKLAI – REMONTAS

Laukininkų gatvėje esanti "Pajūrio" progimnazija sulaukė statybininkų brigados. Po daugkartinių tėvų nusiskundimų, jog jų vaikai priversti mokslo metus leisti pelėsiu dvokiančiose patalpose, ugdymo įstaigą nuspręsta remontuoti.

Dienraštis "Klaipėda" pernai rudenį aprašė nerimą keliančią situaciją, kai dvi savaites drėgnoje klasėje praleidęs moksleivis buvo nugabentas į ligoninę dėl prasidėjusio astmos priepuolio (2018 10 31 "Iš mokyklos – į ligoninę").

Tą kartą moksleivių tėvai skundėsi, jog vaikai mokosi drėgnose ir šaltose klasėse, kur juntamas pelėsio tvaikas.

"Mūsų klasės situacija – prasčiausia. Čia jau matyti pelėsio pažeistos sienos, o įėjus į vidų nosį riečia itin nemalonus kvapas. Kai už lango drėgmė, ant palangės kaupiasi vanduo, jis teka ant žemės, kur susidaro lietaus balos", – šiurpo trečios klasės mokinių tėvai.

Klaipėdos savivaldybė skelbė konkursą remonto darbams. Jį laimėjo įmonė "Rangova".

Sutartyje su rangovais numatyta atlikti pastato fasado remontą, sutvarkyti angokraščius, užhermetinti siūles. Statybininkams teks išnaikinti pelėsį ir suremontuoti jo pažeistas vietas mokinių klasėse, perdažyti ir ištapetuoti sienas.

"Viliamės, jog darbai bus padaryti iki rugsėjo pirmosios. Su rangovais jau bendravome, jie žadėjo darbus pradėti šiomis dienomis. Šiek tiek vėluoja vyrai, bet minėjo, jog pirmiausia pasirodys aukštalipiai", – pasakojo mokyklos direktorė Lina Stankutė.

Remontui numatyta nedidelė, beveik 11 tūkst. eurų suma.

"Problemiškiausias yra vienas kabinetas. Todėl nuspręsta tvarkyti vakarinės pusės fasadą ir išorėje sandarinti siūles. Viduje taip pat reikės sutvarkyti kelis kabinetus. Pelėsį mes jau patys naikinome, plovėme sienas. Prasčiausia situacija yra trijose klasėse. Viliamės, jog spėsime visus darbus atlikti iki mokslo metų pradžios", – tikino mokyklos direktorės pavaduotoja Violeta Kuodienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimui pyderui$$$$$

Visa vasara BY.BIUS smauke o dabar likus porai savaiciu iki mokslo metu pradzios apie remontus mokykloje vapsi. PYDE.RU Lietuva.

Anonimui Pidarui

lietuvoje labai geri specialistai

beprociu gauja

svarbu dziazas ir jo karaliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS