Planuojamas dar vieno negabaritinio krovinio pervežimas iš Klaipėdos | Diena.lt

PLANUOJAMAS DAR VIENO NEGABARITINIO KROVINIO PERVEŽIMAS IŠ KLAIPĖDOS

Įvertinus Klaipėdos gatvių būklę po didžiausio Lietuvos istorijoje krovinio kelionės, kai kur nustatyta tam tikra žala. Ją atlyginti turės bendrovės „Orlen Lietuva“ rangovai. Planuojama, kad darbai bus įgyvendinti per kitą savaitę.

Antradienį uostamiesčio savivaldybėje vyko susitikimas, kuriame buvo kalbama apie gatvių būklės vertinimo rezultatus po stambiagabaričio krovinio vežimo.

„Žala buvo nustatyta. Kadangi buvo atliktos kelio dangų diagnostikos, jų metu nustatyta tam tikrose vietose padaryta žala kelio infrastruktūrai. Būtent dėl šitos žalos atlyginimo ir kompensavimo, priemonės sutvarkymo darbų antradienį vyko susitikimas. „Orlen Lietuva“ sutvarkys dalį kelio, įspaudą Tilžės gatvėje, kur buvo nakčiai paliktas stovėti didžiagabaritis krovinys“, – informavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Klaipėdos savivaldybė nurodė, kad iš viso yra užfiksuotos šešios vietos, kuriose matyti pakitimai po reaktoriaus vežimo: nustatyti salelių bortelių pažeidimai, vienoje vietoje Tilžės gatvėje liko įspaudos kelio dangoje.

Anot A. Žuko, „Orlen Lietuva“ paskaičiuos padarytą žalą ir ją kompensuos.

Apgadintos Tilžės g. dangos asfaltavimo darbus, kuriuos pabaigs per kitą savaitę, irgi apmokės „Orlen Lietuva“.

Informuojama, kad Klaipėdos savivaldybė yra užsitikrinusi milijono eurų sumą nenumatytiems atvejams, iš šių lėšų bus kompensuotas nustatytų pažeidimų remontas.

„Kol kas didelių problemų, kurias būtų sukėlęs krovinio gabenimas, nefiksuojame, iš rezervuotų lėšų bus panaudota tik dalis. Tačiau negalime atmesti tikimybės, kad poveikis infrastruktūrai gali išryškėti ir vėliau, galbūt net po metų ar kelių. Tikimės, kad ir ateityje su „Orlen Lietuva“ bei krovinio vežėjais „Mammoet“ pavyks rasti sprendimus, jei tik išryškės naujų pažeidimų“, – kalbėjo vicemeras Algirdas Kamarauskas.

Na, o rugpjūčio 30 d. nuo 22 iki 22.20 val. planuojamas dar vieno negabaritinio krovinio pervežimas iš Klaipėdos į Telšius. Tiesa, šį kartą specialaus pasiruošimo krovinio kelionei neprireikė.

„Šito krovinio apkrova neviršija leistinų normų, jis ne tokio svorio, koks buvo prieš tai „Orlen Lietuva“ krovinys. Veš tuo pačiu maršrutu. Specialių pasiruošimo darbų kaip ir neturėtų būti“, – pažymėjo A. Žukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS