Planuose – darbus Vingio pasaže užbaigti iki rudens | Diena.lt

PLANUOSE – DARBUS VINGIO PASAŽE UŽBAIGTI IKI RUDENS

Gyventojų viltis, kad tvarkymo darbai Vingio pasaže baigsis iki vasaros pradžios, užgeso. Nors dirbama pagal grafiką, daugeliui klaipėdiečių vis dar atrodo, kad rezultatų nematyti. Rangovo pažadas šiek tiek ramina – darbai tikrai bus užbaigti jau šios vasaros pabaigoje.

Tačiau dar kovą Klaipėdos savivaldybės atstovai nuteikė, kad darbai gali užtrukti iki rudens, kadangi sutarties galiojimo terminas – šių metų rugsėjo 30-oji.

Statybos darbų sutartis buvo pasirašyta trejiems metams – nuo 2020 m. lapkričio 27 d., o nustatytas statybų laikas – 27 mėnesiai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė teigė, kad nuo grafiko neatsiliekama, o atlikti dar liko nemažai darbų.

„Vingio skvere ir pasaže visiškai įrengtos dangos. Įrengiama vaikų žaidimų aikštelė, skardinami nuardyti fasadai. Rengiamasi užsakyti naujos stoginės stiklo dangą. Darbai vyksta pagal grafiką. Liko sumontuoti vaikų žaidimų aikštelės įrenginius ir viešąjį tualetą (įrenginiai yra užsakyti), apšvietimą skvere ir stoginėje (apšvietimo įranga užsakyta), įstiklinti stoginę ir sumontuoti lietaus vandens nutekėjimo sistemą“, – teigė I. Kubilienė.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Anksčiau darbai esą strigo dėl nuomonių nesutapimo, tad teko naujai perprojektuoti jau parengtą projektą. Miesto tvarkymo skyriaus vedėja tąkart neslėpė, kad rangovas „nėra iš tų, kurie sparčiai dirba“.

„Anksčiau pabaigti projektą dėl Vingio mikrorajono aikštės ir jos prieigų remonto darbų sutrukdė projekto korekcijos. Planuojame, kad rangovas darbus pabaigs vasaros pabaigoje“, – tikino pašnekovė.

Darbai Vingio pasaže atliekami pagal įmonės „Projektai ir Co“ parengtą techninį projektą.

Klaipėdos savivaldybės skelbtą supaprastintą atvirą konkursą darbams laimėjo įmonė „Stamela“.

Kai kurių klaipėdiečių nuomone, niekaip nesibaigiantys darbai trukdo patekti į Vingio pasaže esančias parduotuves. Pažymima, kad didelė dalis parduotuvių – veikiančios, o kita dalis – tebetvarkomos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

X

Baigės šakalienė,prasidėjo kubilienė. Na ar nėra tikro,gero vyruko tvarkyti ūkio reikalus?

Anonimas

greitokai DDDD galetu dar kokius 3 s mau kytis DDDD

Anonimas

Darbų atlikimo tempai įspūdingi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS