Jakų gyventojai sunerimę: tamsaus gymio vyras į savo automobilį mėgino įsisodinti berniuką? | Diena.lt

JAKŲ GYVENTOJAI SUNERIMĘ: TAMSAUS GYMIO VYRAS Į SAVO AUTOMOBILĮ MĖGINO ĮSISODINTI BERNIUKĄ?

Jakų gyventojai ne juokais sunerimę. Maždaug dešimties metų berniuką autobusų stotelėje, kaip įtarta, tamsaus gymio vyriškis mėgino įsisodinti į savo automobilį. Vaikas nuo vyro paspruko.

Matė tamsų universalą

Šia žinute iškart po įvykio gyventojai pasidalino socialiniame tinkle.

„Vakare pas mus atbėgo išsigandęs berniukas, sakydamas, kad prie stotelės vyriškis bandė jį įsisodinti į mašiną. Jei teisingai supratome, visas veiksmas vyko Pašto gatvėje. Palaukėme kartu su vaiku, kol jį pasiėmė močiutė. Manau, bendruomenei svarbu žinoti, kad tokie dalykai vyksta, ir visi galėtume labiau atkreipti dėmesį, kas vyksta aplink mus“, – teigė gyventojai.

Veiksmas vyko ketvirtadienį apie 20.15 val. Kiti gyventojai irgi pastebėjo įtartiną automobilį, jame esą buvo tamsaus gymio vyriškis. Rašoma, kad matytas automobilis – universalas, tamsios spalvos.

Išsiuntė pareigūnų ekipažą

Tai, kad toks įvykis iš tikrųjų buvo, patvirtino ir Jakų bendruomenės centro vadovas Kęstutis Dvarionas.

Išsiunčiau ekipažą, jie nuvažiavo, tačiau nieko neberado.

„Taip, tą situaciją matė ir kiti gyventojai, to automobilio numerį perdaviau policijos pareigūnams ir jie aiškinasi. Jie minėjo, kad tamsaus gymio vyrus su panašiu automobiliu ketvirtadienį ar trečiadienį matė Trušeliuose, bet ten jie siūlė prekes, kas važinėjasi, sunku pasakyti. Pas mus Pašto gatvėje nutiko toks dalykas, bet džiaugiamės, kad baigėsi laimingai“, – sakė K. Dvarionas.

Jo teigimu, toks atvejis Jakuose užfiksuotas pirmąkart.

Klaipėdos rajono vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Andrius Burba pasakojo, kad pats išsiuntė pareigūnų ekipažą patikrinti teritoriją.

„Kadangi esu Jakų bendruomenėje, pats mačiau, jog gyventojai pasidalino informacija, kad buvo toks įvykis. Bendruomenės pirmininkui surašiau, ką reikėtų daryti. Bėda, kad jau buvo praėjusi gal valanda po to įrašo. Bet išsiunčiau ekipažą, jie nuvažiavo, tačiau nieko neberado“, – tikino A. Burba.

Pirmiausia – ne socialiniai tinklai

Anot A. Burbos, į pareigūnus derėtų kreiptis vaiko tėvams.

„Įtrauksime papildomą ekipažą į tarnybos užduotis, pravažiuosime dažniau, atkreipsime dėmesį į įtartinus automobilius“, – teigė pareigūnas.

Jis taip pat sakė, kad tai galėjo būti tamsaus gymio vyriškis. Tokie asmenys matomi dažnai, ypač prie Klaipėdos prekybos centrų, ten jie siūlo įsigyti visokių įrankių. Lietuviškai esą tie vyrai nekalba.

O informacija apie įvykius gyventojai pirmiausia turėtų dalintis su policija, tik po to rašyti į socialinius tinklus.

„Socialinė erdvė – gerai, daug kas pamato, bet rašyti reikėtų po to, pirmiausia turėtų būti pranešta policijai. Tą reikėtų pabrėžti. Tuomet prie Klaipėdos esantį bet kurį artimiausią ekipažą siunčiame“, – paaiškino A. Burba.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

to-nesuprantu

policija TINGI dirbti. Apie tai galiu parašyti daug, bet jau tingiu rašyti ir tai nieko nepakeis. O čia gal ir rado pagal numerius, bet tas juočkis atsipirko. Negu taip negali būti?

Pakrante

Čia buvo ladzbergis issitepes juodai,kad niekas nepazintu !

Anonimas

jie nebaudziami. ju skriausti negalima. taigi, saugokites patys. juk jie ---es. gerove, ateitis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS