Plečiasi skiepijimo kampanija: vakcinuotis – į Dituvos sodus | Diena.lt

PLEČIASI SKIEPIJIMO KAMPANIJA: VAKCINUOTIS – Į DITUVOS SODUS

Skiepijimo kampanija plečiasi, į pagalbą uostamiesčio medikams skuba ir Nacionalinio kraujo centro specialistai. Jie ketina organizuoti vakcinaciją vienoje uostamiesčio gatvių, tačiau pirmiausia dums į sodus.

Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos skyriaus vadovė Renata Poviliūnienė informavo, kad centro darbuotojai vakcinacijos akciją pirmiausia rengs Klaipėdos rajone, Dituvos turgaus teritorijoje. Ji numatyta birželio 16 d. (trečiadienį).

„Birželio 25 d. akcija vyks Klaipėdoje. Kurioje miesto aikštėje stovės mūsų palapinė, dar aiškinamės. Liepos 4-ąją planuojame vykti į Palangą. Vietą dar tikslinsime“, – sakė R.Poviliūnienė.

Specialistai perspėja, kad skiepą galės gauti bet kuris pilietis, tačiau privalu turėti asmens dokumentą.

„Atvykusieji gyvos eilės principu bus skiepijami „Janssen“ vakcina, kurios užtenka vienos dozės. Vakcinavimas, padedant Nacionalinio kraujo centro specialistams, vyks daugiau nei dvidešimtyje savivaldybių. Mūsų pagalbos prašo ir kitos savivaldybės, esame kviečiami į Skuodą. Kol kas apie tokią akciją girdėti tik labai geri atsiliepimai. Žmogui labai patogu, jis gaus vieną reikiamą vakcinos dozę, ir viskas, nebeteks daugiau rūpintis“, – pastebėjo R.Poviliūnienė.

Išvažiuojamųjų akcijų metu centro darbuotojai gabensis po kelis šimtus skiepų dozių.

„Vakcinacija vyks nuo 11 iki 16 val. Tereikia apsispręsti ir vakcinuotis. Gerai būtų, kad žmogus pats įvertintų savo sveikatos būklę. Vakcinuotis kviečiame gerai besijaučiančius ir didelių alergijų neturinčius žmones. Pavyzdžiui, nuolat gyvenantiesiems Dituvoje tai tikrai labai patogus būdas gauti skiepą“, – kalbėjo R.Poviliūnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS