Po lietaus – keista ugnis kapinėse (vaizdo įrašas) | Diena.lt

PO LIETAUS – KEISTA UGNIS KAPINĖSE (VAIZDO ĮRAŠAS)

Net visko matę gyventojai negalėjo patikėti šį savaitgalį užfiksuotu vaizdu – po pajūrį talžiusios krušos ir liūties kapinėse žėrėjo liepsnų fakelas.

Iškilo liepsnos stulpas

Keli vaikinai ir viena mergina supratingai nuskubėjo gesinti liepsnų, kurios siautėjo ant kapo.

Iš pradžių mergina bandė ugnį malšinti vandeniu, turėtu butelyje. Tačiau užpylus vandens, liepsna tik dar labiau šoktelėjo į viršų.

Vienu metu ugnies stulpas buvo sulig mergina. Šalia buvę vaikinai tuo metu ieškojo vandens laistytuvų, pripildę juos, užgesino liepsnas.

Įvykį užfiksavusį vaizdo įrašą paviešinus socialiniame tinkle, paaiškėjo daugiau mįslingo nutikimo aplinkybių.

 

 

Feisbuko grupės "Mūsų Kretinga" vaizdo įrašas.

Užsidegė nuo žvakės

"Pagarba Kurmaičių jaunimui, nepravažiavo pro šalį. Gaisras Kretingos kapinėse, Darbėnų plente, gal kas atpažins savo artimųjų poilsio vietą?" – viešindama vaizdo įrašą kitus gyventojus perspėjo moteris.

Netrukus atsiliepė kapavietę prižiūrinti moteris.

Jei sausa, durpės dega kaip parakas.

Paaiškėjo, kad sekmadienį žmonės lankė neseniai mirusio sūnaus kapą. Išeinant mama nusprendė uždegti žvakelę sūnaus atminimui, nors vyras ją atkalbinėjo, lyg nujausdamas.

"Su manimi susisiekusi moteris padėkojo jaunimui, kad šie pasirūpino jos sūnaus kapaviete. Pasirodo, jie neseniai čia buvo buvę ir tik spėję išvažiuoti į namus. Mano dukra ir trys vaikinai važiavo pro šalį, pamatė liepsnas ir nuskubėjo gesinti. Taip, žiūrint į vaizdo įrašą, šiurpas ima. Liepsnos didesnės už mano dukrą", – pasakojo merginos mama Gileta Gedvilienė.

Kartu su Deimante Gedvilaite kapavietę gesino Mantas Bartkus, Ernestas Pilybavičius ir Mantas Elzbergas. Nors vaizdo įraše matyti, kad vandenį lieja trys jaunuoliai, dar ir ketvirtasis atsirado šalia, bet negalėjo pagelbėti, nes pats buvo patyręs traumą.

"Nelaimės suvienija. Jaunimas gavo labai šiltą padėką iš moters dėl užgesintos kapavietės. Netikėtai tiek daug gėrio ir šilumos, o juk viskas nuo nelaimės prasidėjo", – kalbėjo kretingiškė.

Kapinėse liepsnoja durpės

Pasirodo, kad liepsnojančių įvykių kapinėse iš tiesų nutinka. Ir ne vienąkart. Lėbartų kapinėse taip pat buvo užsiliepsnojusi kapavietė nuo paliktos žvakės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Raimondas Kazlauskas prisiminė, kad jam pačiam pernai teko gesinti liepsnojantį kapą.

"Žmonės uždega ir palieka plastiko gaubtuose esančias žvakes. Žvakė sudega, lieka plastikas, o kai jis užsiliepsnoja, atrodo, kad fakelas dega", – patikino R.Kazlauskas.

Neįtikima, tačiau gaisras gali kilti dėl specialiai kapams gaminamo durpių substrato.

"Specialiai kapams skirtas žemės mišinys gaminamas iš durpių. O jei sausa, durpės dega kaip parakas", – paaiškino R.Kazlauskas.

Tačiau savaitgalį lijo daugelyje pajūrio vietų, tad didžiausias pajūrio kapines prižiūrintis R.Kazlauskas perspėjo, kad geriau vis dėlto yra rinktis žvakes stiklo gaubtuose.

GALERIJA

  • Po lietaus – keista ugnis kapinėse <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Po lietaus – keista ugnis kapinėse <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Po lietaus – keista ugnis kapinėse <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Po lietaus – keista ugnis kapinėse <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Po lietaus – keista ugnis kapinėse <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
Feisbuko grupės "Mūsų Kretinga" vaizdo įrašo stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pagarba

Pagarba Teveliams šių jaunuolių, šaunuoliai, neliko abejingi, sekmes didžiausios, pasidejo pliusiuką prieš Aukščiausiąjį irgi, džiugu.

Klaipėdietė

Lietuvos ateitis, tokio nuoširdaus, neabejingo jaunimo darbuose, nuopelnuose ir noruose. Ačiū Jiems!

Anonimas

Velnias velnias, velnias apsilanke kapinese. Vajezus kas dabar bus ant lietuvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS