Po liūties Klaipėdoje – sinoptikų įspėjimas | Diena.lt

PO LIŪTIES KLAIPĖDOJE – SINOPTIKŲ ĮSPĖJIMAS

Antradienio popietę Klaipėdai smogė itin smarki liūtis. Sinoptikai pataria neatsipalaiduoti, tokių vasariškų liūčių dar galima tikėtis.

Krito ir ledukai

Liūtis su kruša uostamiestyje pasipylė pavakarę, prieš pat eismo piką.

Tačiau šiaurinėje miesto dalyje tik šiek tiek palijo, o štai pietinė pusė per keliolika minučių gavo itin didelę vandens dozę.

Gyventojai socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdais iš Pietinės, Vingio, Reikjaviko ir kitų gatvių.

Pėstieji kai kur į namus žingsniavo pievomis, daug kas ėjo basomis, nes teko bristi per balas.

Apie 16.30 val. iš dangaus ėmė kristi kruša. Žmonės pasakojo, kad teko dengtis veidus bėgant gatve. Klaipėdiečiai stebėjosi ledukų dydžiu.

Atvažiavo ir meras

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus apie liūties padarinius užsiminė socialiniame tinkle.

„Tik pamatęs socialiniuose tinkluose vaizdus, susisiekiau su bendrove „Klaipėdos vanduo“, kuri patikino, kad potvynis truko neilgai, ir vanduo nuslūgęs. Po darbų, kiek po 20 val., apvažiavau miestą, patikrinau ir, deja, bet tenka konstatuoti, kad vanduo negalėjo susigerti, nes lietaus grotelės užneštos nupjauta žole. Gavau patikinimą, kad visos lietaus grotelės bus nuvalytos, tačiau teks dar kartą pasikalbėti su rangovais – nupjauta žolė privalo būti sugrėbta, o nepalikta džiūti. To rezultatas – vakaro paskendusios gatvės. Gamta šėlsta beveik visoje Lietuvoje. Net sinoptikai negali prognozuoti, kada ir kur vėl kils kruša ir stiprus lietus, tad būkime atsargūs ir saugokime turtą“, – feisbuke rašė Klaipėdos meras A. Vaitkus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba perspėja, kad smarkių liūčių galima tikėtis visą savaitę, jos gali tęstis net ir kitos savaitės pradžioje.

Vamzdžius keis didesniais

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas patikino, kad avarinės tarnybos komanda operatyviai vyko į nurodytas vietas šalinti sąnašų, nuvalyti grotelių.

Todėl situacija buvo išspręsta po kiek daugiau nei po valandos.

„Yra parengtas aiškus planas ir kompleksas sprendinių. Dar praėjusiais metais buvo atliktas Pietinės miesto dalies (8 baseino) hidraulinis modeliavimas. Remiantis šio modeliavimo išvadomis, nustatytos tikrosios gatvių ir kiemų tvinimo priežastys bei galimi problemos sprendimo būdai. Dažniausiai tvinstančiose ir problemiškiausiose teritorijose nuo Debreceno gatvės iki Jūrininkų prospekto, numatyta esamus vamzdynus pakeisti naujais – didesnio diametro. Tai leis ženkliai padidinti pralaidumą lietaus vandeniui“, – patikino B. Jonikas.

Taip pat planuojama įrengti ir daugiau paviršinių nuotekų surinkimo taškų. Šie darbai jau pradėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomonė

Taigi , savo darbo pradžioje Meras buvo pareiškęs, jog tą problemą tikrai sutvarkys. Ar dar tebetvarko?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS