Po liūties Kretingos rajone – milžiniški nuostoliai | Diena.lt

PO LIŪTIES KRETINGOS RAJONE – MILŽINIŠKI NUOSTOLIAI

Smarkios liūtys Kretingos rajone paplovė ką tik įrengtų pėsčiųjų takų ruožą. Veikiausiai dėl prastai atliktų darbų atsirado vandens išgraužų prie drenažinių šulinių, keliose vietose trinkelėmis išklotas takas įgriuvo ir atsidūrė po vandeniu.

Apsėmė takus

"Mes čia gyvename ir matome, kaip viskas daroma. Trinkelės suklotos, juokais tariant, pagal naują technologiją – pakabintos ore, po apačia – tuštuma. Pirmas lietus, ir darbo kokybė pasirodė", – sakė Kurmaičių gyvenvietėje pėsčiųjų takus fotografavusi Gileta Gedvilienė.

Vietiniai gyventojai stebėjosi, kad po pėsčiųjų takų rekonstrukcijos į namus tenka bristi vandeniu.

"Akmenos gatvėje vanduo paplovė šlaitą, trinkelės įgriuvo, tad liko bala. Kiek tolėliau po vandeniu skendi kokių penkių metrų ilgio ruožas. Šiuo taku nebeįmanoma eiti. Darželio gatvėje aplink drenažinius šulinukus trinkelės įkrito į po apačia susidariusias tuščias ertmes. Nežinau, kaip vertinti tokį statybininkų darbą. Manyčiau, kad ir taip aišku, jog taip takai negali būti tiesiami", – pastebėjo G.Gedvilienė.

Priekaištai rangovui

Kretingos seniūnė Sigita Riepšaitė tikino žinanti apie situaciją Kurmaičiuose.

"Darbai ten dar nėra baigti, rangovas pasižadėjo ištaisyti klaidas. Aš dar praėjusią savaitę skambinau, jau buvo aišku, kaip bus po rimtesnės liūties. Viskas ir pasirodė, kai tik palijo. Panašu, ten nebuvo tinkamai sutankintas pagrindas, todėl vanduo išplovė gruntą. Įmonė "Gensera" vykdo vandentvarkos projektą, atliekami vandentiekio ir kanalizacijos tinklų tiesimo darbai. Kartu vyksta ir gyvenviečių infrastruktūros gerinimo projektas. Jį vykdo įmonė VVARFF, kuri atsakinga už asfalto tiesimo darbus ir pėsčiųjų takus. Kadangi darbai tebevyksta, papildomų lėšų trūkumams sutvarkyti neprireiks. Rangovas perspėtas, tad tikimės, pašalins trūkumus", – patikino seniūnė.

Rajonui – europinė parama

Šiuo metu Kretingos rajone įgyvendinami Laivių, Kurmaičių, Baublių ir Rūdaičių kaimų infrastruktūros bei gyvenamosios aplinkos sutvarkymo projektai.

Laivių kaime numatyta atnaujinti kultūros paskirties pastatą. Tai atsieis apie 184 tūkst. eurų.

Projektui Kurmaičių kaimo viešosios infrastruktūros ir gyvenamosios aplinkos sutvarkymui ketinama skirti iki 143,6 tūkst. eurų.

Projekto metu turėjo būti atnaujinti šaligatviai Akmenos, Darželio ir Žaliojoje gatvėse, nutiestas takas iš Akmenos gatvės iki mokyklos. To paties projekto dalis – paasfaltuota dalis Darželio gatvės. Savivaldybė prie šio projekto prisidėjo 35,9 tūkst. eurų.

Baublių kaime numatyta skirti iki 118,7 tūkst. eurų paramos pėsčiųjų takams Minijos g. ir atšakoje nuo Minijos g. iki Baublių pagrindinės mokyklos-daugiafunkcio centro bei sporto infrastruktūrai įrengti. Savivaldybės lėšų dalis šiam projektui įgyvendinti – 29,6 tūkst. eurų.

Rūdaičiuose vykdomam projektui numatyta skirti iki 123,5 tūkst. eurų asfalto dangai atnaujinti ir šaligatviui Ežero ir Parko gatvių dalyse įrengti. Jau išasfaltuota aikštelė prie mokyklos, pastatyti treniruokliai. Prie kultūros centro scenos įrengta asfaltuota aikštelė. Savivaldybės lėšų dalis šiam  projektui – 30,8 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Po liūties Kretingos rajone – milžiniški nuostoliai
  • Po liūties Kretingos rajone – milžiniški nuostoliai
  • Po liūties Kretingos rajone – milžiniški nuostoliai
  • Po liūties Kretingos rajone – milžiniški nuostoliai
  • Po liūties Kretingos rajone – milžiniški nuostoliai
Giletos Gedvilienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Na chrien

Kokie "milžiniški nuostoliai'? Padarytas brokas, tai darytojas jį ir tegu taiso. NEATLYGINTINAI! Gal kitą kartą darys nebe broką?..

Taip ir toliau

Ar žinojot ,kad objektą registruoji registrų centre kaip reikia gali daryti ką nori... Tech. priežiūros net nereikia. Ant pievos gali pilti šiukšles, palyginti ir parduoti naujakuriams. Sėkmės rajonai perdarant už savo pinigus broką. Kalba eina apie rajonus.

ooo

įprasta, sumokės antra karta subinrankiams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS