Po naktinio akibrokšto „Neptūnas“ liko be vadovo | Diena.lt

PO NAKTINIO AKIBROKŠTO „NEPTŪNAS“ LIKO BE VADOVO

Uostamiesčio futbolo klubas „Neptūnas“ liko be vadovo. Šios viešosios įstaigos direktorius Tadas Vaitkus pirmadienį pranešė paliekantis pareigas. Dėl to uostamiesčio sporto bendruomenėje tvyro įvairios nuotaikos.

Dėl ko susipliekta?

Istorija, dėl kurios daugybės sportininkų gerų žodžių nusipelnęs T. Vaitkus paliko postą, iš pradžių rutuliojosi socialiniame tinkle.

Kai kas iš futbolininkų ėmė dalintis feisbuke keistomis T. Vaitkaus žinutėmis, kuriose būta keiksmažodžių ir piktų žodžių.

Klubo vadovas iš tiesų vartojo nenorminę leksiką, kažkodėl savo pasisakyme nederamai paminėjo ukrainiečius.

Tačiau paviešintose fiksacijose kitų susirašinėjimo dalyvių įrašų nėra, jie visi ištrinti, viešai matomi tik T. Vaitkaus žodžiai, todėl visa tai kelia klausimų.

Apie ką buvo diskusija, nėra aišku. Neaišku ir tai, į kokio lygio leksiką keiksmažodžiais atsakinėjo pats T. Vaitkus.

T. Vaitkus ne tik vadovavo futbolo klubui, bet ir daugybę metų dirba sodų bendrijos „Dituva“ pirmininku.

Šį žmogų pažįstantys ir teigiamai apibūdinantys sodininkai tvirtino, kad per gyvenimą iš pirmininko nebuvo girdėję nė vieno keiksmažodžio.

Palinkėjo sėkmės

Pirmadienį, kai socialiniai tinklai jau ūžė nuo vietinio futbolininkų skandaliuko, T. Vaitkus pranešė paliekąs pareigas.

Aišku, jis priskaldė malkų, bet labai dėl to išgyvena.

Socialiniame tinkle futbolo klubo vadovas pareiškė, kad atėjo laikas svarbiems sprendimams, kad ir kokie sunkūs jie būtų.

„Atsistatydinu iš futbolo klubo „Neptūnas“ vadovo pareigų. Ketverius metus dirbau klubui neatlygintinai, visa savo širdimi buvau su klubu, gyvenau futbolo ritmu nuo varžybų iki varžybų, nuo sezono iki sezono. Gyvenau futbolo atgimimo mano mieste idėja, su bičiuliais vystėme ją ir nieko nesigailiu. Kartu sukūrėme tikrai daug. Bet dabar klubui reikia šviežio kraujo, naujų idėjų. Noriu visiems, kurie dirbo kartu, nuoširdžiai padėkoti ir palinkėti sėkmės“, – su klubu atsisveikino T. Vaitkus.

Šio klubo sporto direktorius Kęstutis Ivaškevičius vakar į dienraščio „Klaipėda“ skambučius neatsakinėjo.

Fiksacijose, kuriose viešinta T. Vaitkaus nenorminė leksika, yra įrašas, esą tai K. Ivaškevičius galiausiai pašalino T. Vaitkų iš uždaros sportininkų grupės feisbuke.

Andrius Vaitkus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Priskaldė malkų“

Pats T. Vaitkus pirmadienį buvo išjungęs mobilųjį telefoną, į žinutes neatsakinėjo.

Sporto bendruomenės atstovai dienraščiui pasakojo įvairius įspūdžius. Dauguma T. Vaitkų minėjo tik geru žodžiu.

Tačiau buvo ir tokių, kurie piktinosi neatsargiais T. Vaitkaus pasisakymais futbolo klubo narių atžvilgiu privačių pokalbių metu.

T. Vaitkaus brolis Andrius Vaitkus, vadovaujantis „Trilapio“ pirčiai, tikino, kad brolis skaudžiai išgyvena dėl įvykio, ir paaiškino, kodėl jis kartais nesuvaldydavo emocijų.

„Taip nutinka tada, kai pats atiduodi visas jėgas klubui. O gal iš kitų tokio atsidavimo nesulauki. Aišku, jis priskaldė malkų, bet labai dėl to išgyvena. Aš jo nesmerkiu. Jis visa galva paniręs į savo idėją, daug jėgų skyrė tam, kad būtų atgaivintas futbolo klubas. Jis karštas, emocionalus, bet teisingas. Už komandą, už žaidėjus jis galėtų gerklę kitiems perkąsti“, – kalbėjo A. Vaitkus.

Jis minėjo, kad brolio pečius slėgė finansavimo klubui paieškos, noras klubą paversti stipriu konkurentu futbolo pasaulyje.

Rimantas Žvingilas, Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos vadovas, tikino, kad sulaukė sporto bendruomenės atstovų klausimų dėl incidento.

„Visi manęs klausinėjo, kodėl Tadui ukrainiečiai užkliuvo? Bet mes juk nežinome konteksto. Aš pats jam esu davęs Ukrainos vėliavą. Neturiu net minčių, kaip čia reikėtų komentuoti. Tai juk vidinis klubo reikalas. Bet jei žaidėjai ima viešinti tokius dalykus, gal negerai kažkas buvo. Bet aš T. Vaitkų žinau kaip itin darbštų žmogų. Ko jis imasi, viską padaro. Negaliu jokio blogo žodžio pasakyti. Bet kiekvienas mūsų turime trūkumų“, – kalbėjo R. Žvingilas.

Jis priminė, kad net aukščiausiose lygose pasitaiko skandalų dėl emocionalių, keiksmažodžiais „pagardintų“ klubų savininkų ar net jų žmonų pasisakymų žaidėjų atžvilgiu.

„Buvo tų skandalų visokių. Bet jie užsimiršta. Aš klubui tik stiprybės palinkėčiau“, – sakė R. Žvingilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nu koks

Ukrainietis nemoka Ukrainietiskai,gal rusiskas ?

skiep

uzkniso turbut zmogu tie atvykeliai is Ukrainos,

Siaip

Gerai kad isejo, tikekimes nebegrys O dar beje, niekam ten neidomu tas futbolas , idomu tik komercija ir pinigai asmeniniai Per tiek metu nesugebeti i klaipeda priviliot gerus investuotojus tam.. ne remejus beje o rimtus investuotojus Miestas islaiko viska ir tiek, o reiskia zmones
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS