Po publikacijos – reakcija: prie Kiškėnų geležinkelio pervažos pradėta griauti tvora | Diena.lt

PO PUBLIKACIJOS – REAKCIJA: PRIE KIŠKĖNŲ GELEŽINKELIO PERVAŽOS PRADĖTA GRIAUTI TVORA

Po Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) grasinimų baudomis pradėta griauti matomumą vairuotojams ribojanti tvora prie Kiškėnų geležinkelio pervažos.

Sulaukė sankcijų

Klausimų dėl įmonės „Logistikos technologijų centras“ suręstos tvoros kilo po to, kai NŽT ėmėsi aiškintis, ar teisėti buvo verslininkų veiksmai.

Bendrovės teritorija yra prie pat „Lietuvos geležinkelių“ dukterinės įmonės „LTG Infra“ valdomo sklypo.

NŽT konstatavus savavališką valstybinės žemės užėmimo faktą, įmonės vadovas buvo nubaustas.

Administracinių nusižengimų kodekso 110 str. 1 d. už savavališką žemės užėmimą, naudojimą ir vengimą ją grąžinti numato baudą nuo 300 iki 500 eurų. Už pakartotinai padarytą nusižengimą būtų skiriama nuo 550 iki 1,2 tūkst. eurų bauda.

Apsitvėrė 0,8400 ha plotą

Iš viso įmonė „Logistikos technologijų centras“ valdo beveik 12,8 ha pramonės ir sandėliavimo paskirties žemės sklypą Birbinčių kaime, Dovilų seniūnijoje.

Įmonės direktorius Laurynas Bagdonas tikino, kad, statant pagarsėjusią tvorą, įmonė 2017 m. gavo visus geležinkelininkų suderinimus.

Vis dėlto NŽT pradėjus aiškintis situaciją, konstatuota, kad verslininkai savavališkai apsitvėrė valstybinės žemės sklypo dalį.

Savavališkai buvo užimta 0,8400 ha ploto valstybinės žemės sklypo dalis.

Metalinė tvora pastatyta taip, kad viena sklypo kraštinės pusė išlenda į geležinkelininkų sklypą. O ties kita sklypo riba ji pastatyta ant Lietuvos automobilių kelių direkcijos valdomo sklypo.

Kas pjaus žolę?

Patys verslininkai aiškino, kad tvorą tvėrė tik dėl to, kad gyventojai šalia geležinkelio nepiltų šiukšlių.

„Mes tvorą nuardysime. Ilgokai užtruko matininkų darbas. Reikėjo vėl gauti visų kaimyninių sklypų savininkų suderinimus. Dabar jau metalinis tinklas nuimtas, liko išimti strypus. Tačiau tam reikės traktoriaus, o dėl dviejų valandų darbo nesinori varinėti sunkiosios technikos. Derinamės prie kitų darbų, o ir žmonių nenoriu gaišinti“, – aiškino įmonės „Logistikos technologijų centras“ direktorius L.Bagdonas.

Patikinta, kad darbai bus baigti per kitą savaitę.

„Nesame recidyvistai. Pagaliau pajudėjo reikalai. Tvorą nukelsime. Žolę paskutinį kartą nupjovėme. Kas toliau tuo užsiims, nežinau. Dabar jau gyventojai pamatys, kas ten ką prižiūri“, – spėjo L.Bagdonas.

Įmonės vadovas tikino, kad skandalas, kilęs dėl tvoros, jį suglumino.

„Ne aš tą tvorą stačiau, prieš mane dar du direktoriai dirbo. Bet įmonė suderinimus turėjo, tvorą statė ten, kur buvo leidžiama. Mūsų valstybėje taip nutinka, dar kaltas lieki. O dėl matomumo, juk mes jau senokai kėlėme klausimą dėl veidrodžio įrengimo. Kiek jis tekainuoja. Net patys siūlėme pastatyti veidrodį. Bet vėliau susilaikėme – pervaža geležinkelininkų, ten ne mūsų žemė. Bet svarbu, kad viskas baigėsi. Tikiuosi, daugiau priekaištų nebus“, – apie mėginimus rasti kompromisą pasakojo L.Bagdonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nekenčiu MAJONEZO!

Ei, reklamos skyriau, ar čia "Klaipėdos" dienraštis, ar Uspaskicho firmos reklamos skrajutė. Kol prisikasi iki straipsnio, turi tris kartus skaityti apie Kėdainių česnakinį padažą. Mane nuo tokios reklamos vimdo.

Pravaziuojantis

Labai "kieta" firma, net sena surudijusia tvora teritorija apsitvere :-)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS