Po uostamiesčio politikų debatų – pašnekesiai apie karą | Diena.lt

PO UOSTAMIESČIO POLITIKŲ DEBATŲ – PAŠNEKESIAI APIE KARĄ

Kai kuriems Klaipėdos tarybos nariams karas Ukrainoje – itin aktualus. Pasibaigus Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžiui, du uostamiesčio politikai pokalbį viešai transliuojamame tiesioginiame eteryje pratęsė diskusijomis apie karinę padėtį.

Pataisos – po STT tyrimų

Posėdžio metu tebuvo svarstyti du klausimai – vietinės reikšmės kelių ir gatvių asfaltavimo objektų eiliškumo.

Kitu klausimu aiškintasi, dėl ko reikia papildyti savivaldybės lėšomis finansuojamų kultūros projektų tvarkos aprašą.

Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė priminė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba aiškinosi, kaip pajūrio savivaldybės skirsto biudžeto lėšas įvairiems kultūriniams renginiams.

Dienraštis "Klaipėda" (2019 12 21) rašė, kad, pavyzdžiui, Neringoje nustatyta, jog konkursą renginiui laimėjo viešoji įstaiga "Improvizatoriai", nors patį renginį organizavo Arūno Valinsko įmonė "Valius".

Nustatyta ir tai, kad įstaiga "Improvizatoriai" buvo įsteigta 2018 m. lapkričio 21 d., o jau 2018 m. lapkričio 30 d. pateikė paraišką dėl finansavimo Neringos savivaldybės administracijai, nurodydama, kad planuoja įgyvendinti projektą "Nida. Šūkis – Benai, plaukiam į Nidą!"

"Improvizatoriai", gavę 35 tūkst. eurų iš Neringos savivaldybės, sudarė sutartį su įmone "Valius".

"Tokiu būdu gali būti sudaromos galimybės pareiškėjams pasielgti nesąžiningai, pavyzdžiui, "apeiti" pareiškėjams keliamus reikalavimus, projekto vykdymą deleguojant subjektui (partneriui arba subrangovui), neturinčiam teisės pretenduoti į finansavimą", – rašoma STT pateiktose pastabose.

Dėl tokių pavyzdžių, Klaipėdos savivaldybė papildė tvarkas, kurios neleistų piktnaudžiauti tokiose situacijose.

Aš kiekvieną vakarą žiūriu Oleksijaus Aristovičiaus interviu.

Iškilo esminis klausimas

Posėdyje dalyvavę tarybos nariai priekaištų ar klausimų E.Deltuvaitės pristatytiems pakeitimams neturėjo.

Komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė kolegoms pristatė kvietimą į Kylį, kur birželį vyks Baltijos miestų sąjungos konferencija. Atsakydami į klausimą, kas norėtų vykti į konferenciją, politikai patikino, kad norėtų, bet neturi laiko.

"Norinčių būtų, bet galinčių nėra", – patikino Viktoras Senčila.

Bediskutuojant tarybos narys Vidmantas Plečkaitis leptelėjo, kad jei jau kas nors važiuos į Vokietiją, tegul ten pasako viską, ką galvoja.

"Man būtų labai įdomu Vokietijoje pateikti vieną klausimą. Tai jūs palaikote Vladimirą Putiną, ar Ukrainą? Vieną tanką veža keturis mėnesius. Vakar pasakė, kad iš viso nebeveš", – išpyškino V.Plečkaitis.

Kiek sudrausmintas, kad konferencijoje karo klausimai nebus svarstomi, V.Plečkaitis nenurimo.

"Juk pasakyta buvo, kad Baltijos šalims bus šakės", – kalbėjo V.Plečkaitis.

Vidmantas Dambrauskas. Vytauto Petriko nuotr.

Pamėgo O.Arestovyčių

Kolegos pastaba dėl padėties Europoje patiko kitam tarybos nariui Vidmantui Dambrauskui.

"Vykstančius į konferenciją galime įpareigoti apsivilkti geltonos spalvos marškinėlius ir mėlynus džinsus. Nes vokiečiai iš tiesų bjauriai elgiasi", – replikavo V.Dambrauskas.

Iš pokalbio pasitraukus kitiems tarybos nariams, V.Dambrauskas tęsė pasisakymą.

"Normali sąjunga bus tik tada, kai susijungs Ukraina, Lenkija ir Lietuva. O su tais visais belzebubais, kurie tik pinigus mato, bl... Aš kiekvieną vakarą žiūriu Oleksijaus Aristovičiaus interviu. Juk jis sako – kiekvieną dieną žūsta žmonės, duokite mums ginklų. O mes vis svarstome, taip ar ne taip nugriauti paminklus", – piktinosi V.Dambrauskas.

Gairės: klaipėdos politikai, karas Ukrainoje, Vidmantas Plečkaitis, Vidmantas Dambrauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS