Poilsiautojai pakraupę: dėl abiturientų šėlsmo Palangos centre – bemiegė naktis | Diena.lt

POILSIAUTOJAI PAKRAUPĘ: DĖL ABITURIENTŲ ŠĖLSMO PALANGOS CENTRE – BEMIEGĖ NAKTIS

Palangos centre atostogoms viešbučių numerius išsinuomoję poilsiautojai pakraupę – kurorto abiturientai mokyklos užbaigimo proga šėlo iš visos širdies. Gyventojai skundėsi, kad muzika ir triukšmas sklido iki penktos valandos ryto.

Palangos abiturientai iš anksto paviešino atsiprašymą, kad švęs mokyklos užbaigimo šventę, tad dalis vietinių atlaidžiai reagavo į linksmybes. Tačiau kyla klausimas, ko mokykloje išmoko kurorto jaunimas – atsiprašymą dėl šventės jaunuoliai surašė su akį rėžiančiomis klaidomis.

Linksmybės vyko naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, darbo savaitės viduryje, tad ne visi liko patenkinti naktį sklidusiu triukšmu.

Labai aiškią poziciją socialiniame tinkle išsakė atostogoms į Palangą atvažiavę poilsiautojai. Žmonės atvažiavo iš kitų miestų pailsėti, brangiai susimokėjo už nakvynę ir liko be miego. Tokių atostogų esą nenorėtų niekas.

Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas patikino, kad policijos budėtojai išties sulaukė pranešimų dėl triukšmo.

Visiems vienodai galioja taisyklės: yra ramybės metas ir privalu to laikytis.

„Kaip suprantu, viskas vyko J. Basanavičiaus gatvės gale. Šiaip tai yra miesto centras. Skambinta buvo dėl triukšmo, pareigūnai pradėjo teiseną, ir pasilinksminimo įstaiga sulauks sankcijų. Kaip Palangai, tai ne tiek daug tų pranešimų buvo – gal trys ar keturi. Juk savaitės vidurys dar“, – patikino A. Budginas.

Kurorto policijos vadovas tikino, kad visa ši situacija byloja apie bendrą kultūros trūkumą.

„Jei jau feisbukas dreba, panašu, kad žmonės pyksta. Na, tikrai tai negerai. Visiems vienodai galioja taisyklės: yra ramybės metas ir privalu to laikytis. Tai, kad jaunimas nori švęsti, nieko blogo, bet pritrūko supratingumo. Bėda ir ta, kad Palanga turi vieną gatvę, kurioje viskas koncentruojasi. O Palanga toks mažas miestelis, kuriame visi viską apie visus žino“, – kalbėjo A. Budginas.

Palangos policijai tokia naktis nėra išskirtinė.

„Skundžiamasi visada tais pačiais dalykais – triukšmauja, leidžia muziką, šlapinasi ne vietoje. Kur „šnapsas“, ten ir problemos. O šiaip, vėlyvą naktį vien nuo susibūrusių žmonių J. Basanavičiaus gatvėje jau sklinda garsas. Net šaukti nereikia, užtenka, kad žmonės kalbasi, ir jau sklinda triukšmas. Vienoje gatvėje vienu metu gali būti penki tūkstančiai žmonių“, – kalbėjo A. Budginas.

Jis pastebėjo, kad tokio pobūdžio problemų nebūtų, jei žmonės elgtųsi taip, kaip norėtų, kad su jais būtų elgiamasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Iš Palangos

Asta Aleksėjūnaite, paklausiu jūsų asmeniškai - jums negėda dėl šios savo rašliavos? Kitaip to pavadinti nesiverčia liežuvis. Kaip taip negerbti privilegijos į teisę publikuotis. Antraštė - melas. Straipsnelis,švelniai tariant, 80 % - melas. Puikiai žinot, kad nebuvo jokių “pakraupusių poilsiautojų”. Nebuvo jokio “fesbuko drebėjimo”. Per visas Palangos miestelio soc.grupes vieno nelabai adekvataus, dėmesio ištroškusio “troliuko” komentaras, po kuriuo užsimezgė diskusija. Viskas. Jei jau jums moka už “reportažus”, bent savigarbos turėkite raportuoti OBJEKTYVIUS, patikrintus faktus. Jūs - melagė. Ir dar pagiežinga. Spėju, kad apie žurnalisto etiką tik knygose skaitėte.

ne į temą

Kažin kaip atrodo pakraupęs gyventojas ? Jo feisas iš kruopų ar kaip?

Taigi

Tie nupuseliai neleido SEL' ji Klaipėdoje koncertuoti,dėl triukšmo,štai kodėl seni žmonės nemėgstami,vis zirziantys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS