Poilsio parkas vis dar rūpi | Diena.lt

POILSIO PARKAS VIS DAR RŪPI

Klaipėdietė Jolanta Norkienė, vėliau tapusi Kokkalis, daugiau nei prieš dešimtmetį kėlusi klaipėdiečius Poilsio parko išsaugojimui ir sutvarkymui, tikina, kad ir gyvendama Vokietijoje vis dar galvoja apie gimtąjį miestą, ypač apie parką. Moteris ketina pasisakyti klaipėdiečių tribūnoje prieš miesto tarybos posėdį.

Klaipėdiečiai dar pamena šią moterį kaip aktyvią visuomenininkę. Ji nepasidavė vilionėms prisijungti prie kurios nors partijos ir aktyviai kovojo, kad parkas nevirstų privačių namų kvartalu ir taptų jaukia klaipėdiečių laisvalaikio praleidimo vieta.

„Kai kvietėme klaipėdiečius į pirmąją talką, teko ilgai aiškinti, į kokį parką kviečiame. Kai daugybė žmonių prisidėjo prie mūsų visuomeninio judėjimo, daugiau nei po dviejų dešimtmečių merdėjimo parkas atgimė. Už tai reikia dėkoti visiems klaipėdiečiams, kurie dalyvavo parko gaivinimo akcijose, žurnalistams ir savivaldybei. Talkos metu po kreipimosi, kad reikia gaivinti parką, surinkome šimtų klaipėdiečių parašus. Gavęs mūsų kreipimąsi tuometis meras Rimantas Taraškevičius tada garsiai pasakė, kad parką pagaliau pradės tvarkyti“, – prisiminė visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti, atgaivink savo miesto parką“ iniciatorė ir vadovė.

Vėliau, kai parkas imtas tvarkyti ir nutilo kalbos apie ketinimą dalį jo paversti gyvenamųjų namų kvartalu, J. Kokkalis išvyko gyventi į Vokietiją. Bet kasmet grįžusi atostogų į Klaipėdą moteris kelis kartus apsilanko parke, susitinka su buvusiais bendražygiais ir knygos apie parką bendraautoriais.

Šiemet jai rūpėjo, kaip parkas prižiūrimas, kas jame naujo.

„Vaikštinėjome su gera bičiule, gyvenančia parko pašonėje. Stebėjomės, kiek daug šakų nupjauta, sukrauta į krūvas ir vis dar neišvežta. Mano draugė tikino, kad šios krūvos čia guli jau kelis mėnesius. Įdomu, kodėl vis atidėliojami šie darbai“, – stebėjosi parko gaivintoja.

Jau rytoj prieš miesto tarybos posėdį J. Kokkalis ketina pasisakyti. Ji nori pasveikinti naująjį Klaipėdos merą Arvydą Vaitkų ir padovanoti jam knygą.

Matydama, kad dabar Poilsio parkas yra labai judrus, moteris norėtų paraginti neapleisti šios svarbios kiekvienam klaipėdiečiui vietos, prašyti, kad būtų atidžiau kontroliuojami tvarkytojai, o naujų idėjų autoriams nereikėtų vargti dėl valdininkų dėmesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pamenu jos

kalbą ,,Gyventojų triubūnoje''. Taip tai vadinasi. Kai ji kalbėjo, buvo triukšmas salėje, bet kai kalbėjo moteris apie beglobiis gyvūnus, kad reikia finansuoti jų sterilizavimą-kastravimą, o ne žudimą, kurti tikrus gyvūnų globos namus, buvo ĮDEALI tyla, kai kai sėdėjo šluostė ašaras. Po to Savivaldybė ir pradėjo finansuoti benamiukų sterilizavimą-kastravimą.

Neteisybe

Priklausė liberalų sąjūdžio partijai. Tikrai buvo jo narė. O karjeristėbir garbetroska baisi.

Cha

Jolantą iš Klaipėdos galima išimti, bet Klaipėdos iš Jolantos išimt negalima niekada. Respeckt'as
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS