Prašymas klaipėdiečius ir nustebino, ir papiktino: pagalbos norėtų per kurjerį | Diena.lt

PRAŠYMAS KLAIPĖDIEČIUS IR NUSTEBINO, IR PAPIKTINO: PAGALBOS NORĖTŲ PER KURJERĮ

Socialiniuose tinkluose vis daugėja įvairaus pobūdžio ne tik darbo pasiūlymų, bet ir pagalbos prašymų. Vieni jų klaipėdiečius ypač stebina, kiti sukelia pasipiktinimą. Nepaisant to, norinčiųjų padėti – daugiau, matyt, besikreipiantieji pagalbos veikiausiai sulaukia.

Neseniai „Facebook“ grupėje „Klaipėdos miesto virtuali bendruomenė (be komunalinių)“ anonimu norėjęs išlikti asmuo kreipėsi į narius ir prašė pagalbos maisto produktais, kuriuos pristatyti galėtų kurjeris.

„Sveiki. Gal kas galėtumėte pagelbėti maistu? Tiktų ir per „Barborą“, būčiau labai dėkingas, galiu parašyti asmeniškai“, – teiravosi vyriškis.

Po šiuo įrašu pasipylė aibė komentarų. Vieni teigė, kad šis asmuo jau rašė ne vienoje „Facebook“ grupėje, kiti kaltino jį esant ne tik tinginiu, bet ir aferistu, siekiančiu pasipelnyti iš geraširdžių klaipėdiečių.

Grupės nariai taip pat svarstė, esą jei žmogui iš tiesų reikalinga pagalba, jis ją priimtų bet kokią.

Ar atsirado galinčiųjų padėti – nežinia, kadangi netrukus po to, kai anonimas buvo „apdorotas“ komentarais, įrašas pradingo.

Dar vienas skelbimas, pasirodęs „Facebook“ grupėse „Debreceno“, „Debreceno rajono bendruomenė“ ir „Baltijos mikrorajonų bendruomenė (Baltijos pr., Debreceno g., Naujakiemio g.)“ irgi atkreipė klaipėdiečių dėmesį. Šį kartą taip pat anonimu išlikęs asmuo siūlė darbą savo bute.

„Ieškau, kas galėtų aptvarkyti pusantro kambario butą. Išmesti sugedusį maistą, sudėti indus į indaplovę, rūbus – į skalbimo mašiną, pravalyti dulkes ir išplauti grindis Debrecene. Gal žinote kokią kaimynę, kuriai reikėtų pinigų? Rašykite iškart su kainomis“, – siūlė anonimas.

Veikiausiai ne vienam kilo mintis: gal tai – pokštas? Tačiau atsirado ir tokių, kurie skelbimu susidomėjo ir teiravosi dėl atlygio.

Viena moteris tikino galinti pradėti dirbti nors ir dabar.

Tiek minėtose, tiek ir kitose „Facebook“ grupėse klaipėdiečiai ir patys siūlo savo paslaugas – pavedžioti, prižiūrėti keturkojus, padėti gerinti moksleivių žinias bei padėti ruošti namų darbus ar juos padaryti už atlygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS