Klaipėdiečius trikdo įspėjimas prie bėgių: kas čia pašaliniai? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIUS TRIKDO ĮSPĖJIMAS PRIE BĖGIŲ: KAS ČIA PAŠALINIAI?

Į pajūrį iš Poilsio parko traukiantys klaipėdiečiai prie geležinkelio bėgių mato įspėjimą, kuris juos trikdo ir verčia jaustis pašaliniais savo pačių mieste.

Vitės kvartalo gyventojai ir daugybė klaipėdiečių, kurie buvo įpratę į Melnragę pėdinti parku, nemažai metų žingsniuodavo per bene septynerius geležinkelio bėgius.

Penkeri įveikiami nesunkiai, nes ties jais įrengtas kelias. Kitus dvejus, esančius arčiau parko, tenka peržengti, o dviračius per juos žmonės įpratę nešte persinešti.

Taip pasiekti pajūrį kur kas greičiau, nei eiti iki P.Lideikio gatvės tilto per geležinkelį.

Neseniai uostamiesčio gyventojai ėmė dalytis žinia, kad prie jiems įprastos perėjos per geležinkelį atsirado įspėjantys užrašai: "Pašaliniams eiti draudžiama."

Kas čia pašaliniai? Mes, klaipėdiečiai?

"Kas čia pašaliniai? Mes, klaipėdiečiai?" – piktinosi žmonės.

Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" korporatyvinės komunikacijos vadovas Tomas Digaitis paaiškino, kad šioje vietoje yra septyni geležinkelio keliai, o žmonių bandymai šiuo techniniu keliu kirsti bėgius pėsčiomis yra itin pavojingi.

"Privažiavimo kelias yra skirtas šuliniams prižiūrėti, bet tikrai ne pėstiesiems ar dviratininkams kirsti geležinkelio bėgius. Saugiausia pereiti geležinkelio kelyną už 150 metrų esančiu P.Lideikio gatvės viaduku, kur saugi infrastruktūra pėstiesiems", – į dienraščio "Klaipėda" klausimą atsakė T.Digaitis.

Ne vienas klaipėdietis prisiminė daugiau nei prieš dešimtmetį pasklidusias ir iki šiol gyvas kalbas, kad uosto įmonės, į kurias kroviniai rieda geležinkelio bėgiais, sumokėjo miestui milžinišką sumą pėsčiųjų tiltui čia įrengti.

Iš lūpų į lūpas vis dar perduodamas pasakojimas apie esą savivaldybei sumokėtus pinigus, buvusio miesto mero Rimanto Taraškevičiaus tikinimu, yra niekuo neparemtas mitas.

"Tada buvo kalbama, kad šiuo perėjimo keliu per geležinkelį naudojasi ne ypač didelė dalis Melnragės ir Vitės kvartalo gyventojų. Aišku, kai kurie klaipėdiečiai jį labai mėgo. Tačiau konstatuota, kad pereiti čia bėgius – itin pavojinga. Kai prasidėjo kalba apie pėsčiųjų tilto per geležinkelį statybą, paaiškėjo, kad jis kainuotų nepamatuotai daug. Kiek dabar pamenu, visi nuleido rankas ir pasakė, kad dėl nedidelio žmonių srauto tokius pinigus leisti būtų per brangu. Todėl ir pinigų niekas nedavė. Tai galiu patvirtinti visu 100 procentų. Taip ta idėja ir užgeso. Dauguma žmonių keliauja per P.Lideikio gatvės tiltą", – teigė R.Taraškevičius.

Tada būta kalbų, kad reikėtų ne tik tiltą statyti, bet ir prižiūrėti link jo vedančius takus.

GALERIJA

  • Klaipėdiečius trikdo įspėjimas prie bėgių: kas čia pašaliniai?
  • Klaipėdiečius trikdo įspėjimas prie bėgių: kas čia pašaliniai?
  • Klaipėdiečius trikdo įspėjimas prie bėgių: kas čia pašaliniai?
  • Klaipėdiečius trikdo įspėjimas prie bėgių: kas čia pašaliniai?
  • Klaipėdiečius trikdo įspėjimas prie bėgių: kas čia pašaliniai?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Simui

Tau visa tilta pastate, gali saugiai pereiti geležinkeli:) ir nereikia tau braidžuoti "grybautoju" miško takeliais, bristi per skalda mindžioti tepalotus pabegius, ir škoineti per begius! "Šiuo atveju" pramone i Klaipeda nesiveržia ji čia jau virš 100 metu ir beje Klaipeda deka pramones iš kaimelio isivyste iki 210+tks gyventoju Uostamiesti:) Isivaizduoji Klaipedos peizaža be uosto Kranu, Landau laivu statyklos, sandeliu Žveju gatveje, Meridiano? Be viso šito aš matau tik Subinava iš kuruos savo laiku (netolimu)tavo šeima atsikrauate čia- darbo ir šviesesnio rytojaus.

Jo

Kaimo buduliai,suvažiavę į Klaipėdą, žino tik tokį per bėgius vaikščiojimo būdą

Nezabitauskas

Tos temos geriau neliesti. Ir dėl kažkokio užrašo nevaryti ant naftininkų ar geležinkeliečių, nes tie įsižeidę ims ir pastatys tvorą, kaip už tilto kad stovi. Ką tada darysim?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS