Prie Girulių bibliotekos – netikėtumas: staiga atsirado du draudžiamieji kelio ženklai | Diena.lt

PRIE GIRULIŲ BIBLIOTEKOS – NETIKĖTUMAS: STAIGA ATSIRADO DU DRAUDŽIAMIEJI KELIO ŽENKLAI

Girulių bibliotekininkai praėjusią savaitę sulaukė staigmenos. Prie įvažos į bibliotekos padalinio teritoriją staiga atsirado du draudžiamieji kelio ženklai. Darbuotojai su baime žvalgėsi per įstaigos langus – bene pamatys policininkus ar viešosios tvarkos prižiūrėtojus.

Pamatė du ženklus

Praėjusios savaitės viduryje Šlaito gatvėje prie įvažos į 6A numeriu pažymėtą bibliotekos pastatą atsirado 332 ženklas, kuris reiškia, kad toje kelio pusėje sustoti draudžiama.

Prie pat automobilių aikštelės darbuotojai pamatė dar vieną draudžiamąjį ženklą – „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“, jis kelių ženklų sąraše žymimas 303 numeriu.

Šioje bibliotekoje dirba kelios darbuotojos, o vasarą trečiadienių vakarais į čia organizuojamus renginius „Pėdink į Girulius“ atvažiuoja iki poros šimtų klaipėdiečių.

Moterys sutriko, nes šie ženklai – kliūtis joms atvykti į darbą automobiliais. Tai žlugdys ir iš anksto suplanuotus renginius, mat Giruliuose ant kalno pasistatyti automobilį nėra kur, aikštelės mašinoms čia taip pat nėra.

Paprašė bibliotekos vadovai

Panašu, kad kelio ženklai šioje vietoje atsirado ne šiaip sau.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo pareigas šiuo metu einantis Rimantas Mockus į dienraščio „Klaipėda“ paklausimą atsakė, kad kelio ženklai įrengti bibliotekos administracijai paprašius.

„Kelio ženklas Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ bibliotekos teritorijoje buvo įrengtas pagal gautą bibliotekos administracijos prašymą. Jis galioja bibliotekos sklype (ne bendro naudojimo teritorijoje). Kelio ženklas, draudžiantis sustoti ties įvaža į biblioteką, buvo įrengtas todėl, kad, poilsiautojams arba miestiečiams užstačius įvažiavimą iš abiejų pusių, nei bibliotekos darbuotojai, nei tėvai, atvežantys vaikus į vasaros metu vykstančias stovyklas, negali išvažiuoti iš bibliotekos kiemo“, – teigė R. Mockus.

Panašu, kad bibliotekininkai, norėdami apsisaugoti nuo poilsiautojų automobilių, išsikasė sau duobę, nes nėra kelio ženklo, galinčio surūšiuoti vairuojančiuosius į poilsiautojus ir bibliotekos darbuotojus bei lankytojus.

Būtent atvykėliai karštomis vasaros dienomis užkemša įvažą į šią įstaigą ir jos aikštelę.

Baus tik sulaukę skundo

Kelių policininkai jau senokai nerengia patikrų, kurių metu siekiama nustatyti, kaip laikomasi kelio ženklų reikalavimų. Tai dažniau daro savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Tikėtina, kad nuobaudų galima sulaukti tik jei bus sulaukta skundo. O jį gali parašyti tik bibliotekininkai.

Kad būtų ramiau, bibliotekos vadovai galėtų savo darbuotojams išduoti pažymas, kuriomis nurodoma, kad automobilio savininkas dirba šioje įstaigoje.

Kažką panašaus galėtų renginių metu prie priekinio mašinos lango pasidėti iš bibliotekininkų gavę ir renginių lankytojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas

Greičiausiai ir ant kalno bus mokamas automobilio parkavimas. Laukiam parkomatų!!!

Marijus

Gentviliukas nagus tiesia? O Tas, kurs net vairuotojo pažymėjimo neturi, ir toliau anekdotus daro. Už klaipėdiečių pinigus.

Pastebėjimas

Bet pavadinimas - "Pėdink į Girulius" labai gerai atitinka konceptualiai. Tik ar norės kas pėdinti, nes ir važiuoti sunkiai beatvažiuoja.Labai gaila kad tokie nesusipratimai vyksta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS