Prie Malūno tvenkinio akis bado šiukšlės | Diena.lt

PRIE MALŪNO TVENKINIO AKIS BADO ŠIUKŠLĖS

Prie Malūno tvenkinio matyti užsilikusių šiukšlių, kurias dar praėjusiais metais turėjo pašalinti konkursą laimėjusi įmonė. Tačiau savo pažadų ji taip ir neįvykdė, tad šiukšlės tebebado praeivių akis.

Praėjusių metų vasarą Malūno parko ir tvenkinio vaizdą darkė išdaužyti buvusios kavinės langai, išlaužtos pagalbinių patalpų durys, aplink išmėtyti daiktai.

Nors kavinės pastato jau nebėra, pievoje prie tvenkinio tebeguli laidai, vamzdžiai ir kitos atliekos, o pačiame tvenkinyje matyti išsikišusios aukštos atramos.

„Kadangi gyvenu netoli Malūno parko, dažnai ateinu čia pasivaikščioti. Kiek žinau, nauji verslininkai žadėjo sutvarkyti aplinką pernai. Tačiau tos šiukšlės vis dar ten – polietileninės juodos plėvelės, kažkoks raudonas vamzdis, atviri laidai, kurie gali būti pavojingi, į brezentą panaši raudonos spalvos medžiaga, o ir pačiame tvenkinyje matyti atramos, kadaise buvęs tiltelis. Ar taip ir stovės šios šiukšlės metų metus?“ – klausė klaipėdietė Milda.

Ar taip ir stovės šios šiukšlės metų metus?

Praėjusių metų vasarą Klaipėdos savivaldybės Licencijų ir leidimų skyriaus vedėja Jolanta Uptienė teigė, kad su ankstesniais paslaugos teikėjais miestas nutraukė 2015 m. pasirašytą sutartį, nes jie nebevykdė veiklos nuo 2022 m. rugsėjo.

Anot jos, 2023 m. konkursą laimėjo kita įmonė, jai buvo duoti keturi mėnesiai, kad sutvarkytų teritoriją. Tačiau šiukšlės taip ir liko nesurinktos.

Tad kas šiuo metu atsakingas už tvarką Malūno parke, jei ir ši įmonė nesilaiko savo pažadų?

Pasak Klaipėdos savivaldybės Komunikacijos skyriaus specialisčių, tvarką čia prižiūri Miesto tvarkymo skyrius.

„Malūno tvenkinio aplinką sutvarkys Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius. Sutartį su vandens pramogų paslaugas teikusia įmone Klaipėdos savivaldybė vienašališkai nutraukė 2023 m., paslaugų teikėjui nevykdant sutartinių įsipareigojimų. Paslaugas teikęs asmuo visą įrangą turėjo pašalinti savo lėšomis“, – informavo Komunikacijos skyriaus specialistės.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Tegu tik kelia užpakalius nuo kėdžių ir eina miestą tvarkyti o tai valdininkai bobos tos dykai duoną valgo

Auksė

Pagaliau miesto tvarkymo skyriaus načalnikė kubilienė - sutvarkys? Senai laikas su šluota išeiti į miestą.

kai ruskių plet privažiavo

taip ir pradėjo šikti, kuda papala
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS