Prieš einant į vaistinę Klaipėdoje – skambutis | Diena.lt

PRIEŠ EINANT Į VAISTINĘ KLAIPĖDOJE – SKAMBUTIS

Nesibaigiant kalboms apie medikamentų trūkumą, vaistinių atstovai ramina įvairiomis alternatyvomis. Nors Klaipėdoje situacija – ne kritinė, vis dėlto prieš einant į vaistinę patariama pasiskambinti ir pasiteirauti, ar reikiamas medikamentas tikrai yra.

Pasak „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Rolandos Lipnevičiūtės, vaistų trūkumą labiausiai lemia trikdžiai tiekimo srityje.

„Mūsų tikslas, kad vaistinėse visuomet būtų vaistų, kurie reikalingi pacientams. Šiuo metu pastebime, kad trūksta kai kurių antibiotikų, labiausiai gyventojai jaučia amoksicilino trūkumą, taip pat vaistų širdies ir kraujagyslių sutrikimams gydyti. Tai nulemia trikdžiai tiekimo srityje, kai vaistinio preparato trūksta ne konkrečiame vaistinių tinkle, o bendrai rinkoje. Todėl ši situacija išlieka panaši tiek Klaipėdoje, tiek kituose miestuose“, – pažymėjo R. Lipnevičiūtė.

Pranešama, kad jeigu pacientas ieško nereceptinio vaisto, vaistininkai visuomet yra pasirengę pasiūlyti tinkamą konkretaus medikamento alternatyvą.

„Visgi, jeigu vaistas yra receptinis ir jaučiamas jo stygius rinkoje, vaistininkas iš karto pasiūlyti analogo negali. Tam reikalingas gydytojo receptas. Jei vienoje ar kitoje vaistinėje neturime kokio nors preparato, pirmiausia vaistininkas visuomet patikrina, ar vaistas yra bet kurioje kitoje mūsų tinklo vaistinėje. Jei turime vaistą kitame mieste, galime per porą dienų jį atsiųsti į reikiamą vaistinę. Vis dėlto, kai kalbame apie tiekimo sutrikimus rinkoje, paprastai vaisto neturime tiek savo sandėlyje, tiek visose tinklo vaistinėse“, – teigė „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė.

Tad prieš keliaujant į vaistinę gyventojams rekomenduojama paskambinti ir pasiteirauti apie konkrečius vaistinius preparatus.

Vaistininkai pateiks informaciją, kurioje vaistinėje yra reikalingas vaistas, taip pat skambučio metu yra galimybė užsisakyti kitas reikiamas prekes ir jas atsiimti gyventojui patogioje vaistinėje.

„Pacientas gali susisiekti ir su konkrečia vaistine, įsikūrusia jam patogiausioje vietoje. Vaistinių sąrašą su telefonų numeriais esame įkėlę į savo interneto svetainę“, – priminė R. Lipnevičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ligonis

o ką tuo klaysimu pasakytų Veryga?

Antanas

Iš tiesų-,kokiame amžiuje gyvename, kad net paprasčiausių vaistų nebegali nusipirkti . Matyt tiekėjai tikrai pirko už kapeikas. Bet mums parduodavo už gerokai didesnes kainas ir jau už eurus. Va čia ir turėtų vyriausybė pakontroliuoti. Negalima tyčiotis iš sergančio.

pensininkė

graudu, kad 21 amžiuje vaistų trūksta kai viskas į priekį žengia kosminiu greičiu, ar čia tik ne dėl sankcijų receptų nematome tai ko prašyti vadinasi turiu pasakyti asmens kodą kad pamatytų kokie vaistai man parašyti na ir nusivažiavo mūsų sveikatos ministeris kodėl anksčiau taip nebuvo net gūdžiais sovietiniais laikais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS