R. Žiubriui – naujos pareigos: tapo Kretingos muziejaus vadovu | Diena.lt

R. ŽIUBRIUI – NAUJOS PAREIGOS: TAPO KRETINGOS MUZIEJAUS VADOVU

Konkursą Kretingos muziejaus vadovo pareigoms užimti laimėjo Romandas Žiubrys, buvęs ilgametis viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovas.

Džiaugėsi laimėjimu

Dėl naujų pareigų į Kretingos miesto tarybą su politiniu komitetu Kretingos kraštas išrinktas R. Žiubrys turės atsisakyti mandato. Kas užims šio politiko vietą, dar sprendžiama.

Pats kandidatas viešai pasidžiaugė nauju laimėjimu socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Mūsų Kretinga“.

„Šiandien dalyvavau konkurse Kretingos muziejaus vadovo pareigoms eiti. Džiaugiuosi ir dėkoju konkurso atrankos komisijai už įvertinimą ir sprendimą, suteiksiantį galimybę užimti šias pareigas. Laukia nauji įdomūs ir vertingi iššūkiai – šį kartą gimtojoje Kretingoje. Tikiuosi ir Jūsų palaikymo, įsitraukimo, pasidalinimo lūkesčiais. Dalinuosi savo muziejaus vizija, kurioje labai svarbi dalis tenka bendruomenėms“, – rašė R. Žiubrys.

Pastabos dėl konkurso

Toje pačioje socialinio tinklo paskyroje Kretingos tarybos narys Giedrius Petreikis išsakė savo nuomonę apie vykusį konkursą.

„Šis konkursas buvo apaugęs įvairiausiais gandais. Kiek jie pagrįsti, spręskite patys, bet užkulisiuose nugalėtojo vardas buvo minimas taip pat dažnai kaip Antano vardas per savaitgalį vykusius atlaidus“, – rašė politikas.

Tarybos narys viešai išsakė ir pastabų dėl vykusio konkurso.

„Kaip žinote, pirmasis konkursas buvo atšauktas Kretingos rajono mero potvarkiu. Potvarkyje nurodyta priežastis – pareigybės aprašymo tikslinimas. Mano žiniomis, pareigybė buvo patikslinta tik kosmetiškai, bet pokyčio, kuris būtų esminis, nebuvo. Viešoje erdvėje iš konkurso atšaukusio asmens lūpų pasigirdo kitas motyvas negu minėtame potvarkyje – per mažai dalyvių renkant rūmų valdovą. Reikia pasidžiaugti, kad vietoj buvusių penkių, kurių buvo per mažai, dalyvių skaičius susitraukė iki trijų, kurių jau buvo pakankamai“, – pastebėjo G. Petreikis.

VTEK turėjo priekaištų

R. Žiubrys nuo 2013 m. vadovavo Klaipėdos savivaldybės viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“. Postą vyras paliko 2021 m.

Tų pačių metų kovą Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Klaipėdos miesto savivaldybės valdomos viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktoriaus pareigas ėjęs R. Žiubrys nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

„Eidamas minėtąsias pareigas, R. Žiubrys turėjo valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens statusą. Nustatyta, kad 2017–2020 m. jis nuolat sprendė dviejų įstaigoje „Klaipėdos šventės“ dirbusių jam artimų asmenų darbo eigos klausimus: dėl darbo sutarties keitimų, atlyginimo priemokų, kasmetinių atostogų, poilsio dienų ir kitus. VTEK neturi duomenų, kad jis būtų nusišalinęs“, – tuomet konstatavo VTEK.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Su portfelių pilotais Kretingai pasisekė. Tiktai turint aukšto portfelinio pilotažo meistrus gerą sveikatą ir regėjimą turi turėti mokesčių mokėtojai, nei aviacijoje. Tad Dariaus ir Girėno šlovės muziejus gali nestikėti, bet dažniau tikrintis sąskaitas ,kad neatsirastų tokių kainuojančių kaip anų skrydis. Kitaip sakant anei šlovės ,anei pinigėlių Kretingos muziejui.

IA....

OOO- S I A U B E ! Ką rado- dievo dovana!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS